________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/19/2019

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)


Η Κοινότητα Νεοχωρίου στον Βόσπορο εόρτασε σήμερα την Ανακομιδή του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου, γόνου του Νεοχωρίου.  
Στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης, σήμερα Κυριακή του Παραλύτου 19/5/2019 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου, συμπροσευχομένου του Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Επόπτου της Περιφερείας Βοσπόρου. 
Στο τέλος ο Επίσκοπος Ερυθρών ευλόγησε τα κόλυββα του Αγίου. 
Ακολούθησε δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα.
Συμμετείχαν Νιχωρίτες αλλά και πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό, ενώ έψαλαν ο πρωτοψάλτης Παναγιώτης Τζανάκος και ο ιεροψάλτης της Κοινότητος Χρήστος Ψωμιάδης.
Χθες Σάββατο, τελέστηκε ο Εσπερινός της εορτής στο νέο παρεκκλήσιο του Ναού, επ' ονόματι του Αγίου, το οποίο λειτούργησε πριν ένα χρόνο.
Στις ακολουθίες παρέστη και ο πρόεδρος της Κοινότητος Νεοχωρίου Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε.
Οι φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία είναι της Κοινότητος Νεοχωρίου και του κ. Ηλία Κουλουρίδη και από τον Εσπερινό του Ioannis Byros.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails