________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/13/2019

ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΑΙΟΛΟΥ


Με την συμπλήρωση τεσσαράκοντα ημερών από της εκδημίας του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού τελέστηκε το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, μνημόσυνο Αυτού, στον ιστορικό Ι. Ναό Αγίας Ειρήνης (οδού Αιόλου) Αθηνών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών και Ηγούμενου της Μονής Πεντέλης κυρίου Ιωάννη, με τη συμμετοχή του Ρεθύμνιου Αρχιμ. π. Διονυσίου Χαμαράκη, του προϊσταμένου του Ναού π. Θωμά Χρυσικού και του εφημερίου π. Αρτεμίου. 
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πολλοί Ρεθεμνιώτες της Αττικής προσήλθαν να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, ύστερα και από το κάλεσμα που απηύθυνε ο ιστορικός σύλλογος των Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» και ο πρόεδρός του Γεώργιος Βλατάκης, Άρχων Νομοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε.
Tο μνημόσυνο τελέστηκε με πρωτοβουλία της οικογενείας του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού και παρέστησαν καθηγητές πανεπιστημίου, απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης (της οποίας απόφοιτος υπήρξε και μακαριστός ιεράρχης), το Δ.Σ. του συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής κ.α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails