________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/26/2019

Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


Σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 26/13 Μαΐου 2019, χειροτονήθηκε Επίσκοπος Ολβίας της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο εξ Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Δημητρίου, στον κατάμεστο ιστορικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ Κιέβου. 
Της Χειροτονίας προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος. 
Στην Χειροτονία συμμετείχε και η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Ουκρανία: οι Μητροπολίτες Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, και ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Γρηγόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Στην Χειροτονία συμμετείχαν, επίσης, ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, Αρχιμ. Βαρθολομαίος, αγιορείτες μοναχοί και κληρικοί από την Ελλάδα. 
Ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος Ολβίας θα υπηρετήσει ως βοηθός του Προκαθημένου για τις ποιμαντικές ανάγκες των Ελληνοφώνων της Ουκρανίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails