________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/30/2020

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΚΑΡΙΟ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Το "Φως Φαναρίου" έχει από την αρχή επισημάνει και καταδικάσει τον ανελέητο πόλεμο που δέχεται ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος από την γνωστή εφημερίδα "Ορθόδοξος Τύπος", με σειρά σχετικών άρθρων τα οποία υπογράφονται από τον αγιορείτη ιερομόναχο Δαμασκηνό (ο ίδιος χρησιμοποιεί τον τίτλο: "τέως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους") και άλλους ...περίεργους σχολιαστές, που μέλλει να αποδειχθεί πόσο ...υπαρκτά πρόσωπα είναι. 
Προ αυτής της απαράδεκτης, από πολλές απόψεις, κατάστασης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε σχετικό Γράμμα προς την Ιερά Κοινότητα και την Ι. Μονή Κουτλουσμουσίου, στην οποία υπάγεται ο εν λόγω ιερομόναχος, ενώ οι Επίσκοποι της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας με αποφασιστικό γράμμα, επίσης προς την Ι. Κοινότητα, στηρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και καταγγέλλουν - εξ ονόματος και του κλήρου της Αρχιεπισκοπής - την αντικανονική συμπεριφορά του αγιορείτη Δαμασκηνού του "φιλαδέλφου". 
Να σημειωθεί πως το Πατριαρχικό Γράμμα απεστάλη κατόπιν ομοφώνου αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. 
Το "Φως Φαναρίου" φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα τα σημαντικά αυτά κείμενα, για την ύπαρξη των οποίων οποία έκανε λόγο και το  "Αλάθητο" του "24ώρου Πρακτορείου", βάλλοντας και αυτό, με τη σειρά του, εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Προφανώς έχει τους ...δικούς του λόγους. 
Εξ Αγιωνύμου Όρους, λοιπόν, τα παρακάτω αποκαλυπτικά κείμενα. 
Τα δε του "Ορθοδόξου Τύπου" έχουν πάρει, μαθαίνουμε, την πρέπουσα δικαστική οδό, διότι υπερέβησαν, πραγματικά, τα εσκαμμένα, και στην περίπτωση του Αυστραλίας Μακαρίου. 
Ας ελπίσουμε ότι θα πάρουν ένα ηχηρό μάθημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails