________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/15/2020

ΕΝΑ ...ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ


Ο μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, διετύπωσε σήμερα στο διαδίκτυο ένα ερώτημα, με αφορμή την "κεκλεισμένων των θυρών" λατρεία της φετινής Μ. Εβδομάδος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού:
"Διερωτώμαι, πολύ καλοπροαίρετα: Τί ακριβώς εννοούν όταν μας εύχονται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ αυτοί πού έκλεισαν εντελώς για το λαό τις εκκλησίες, εποινικοποίησαν τη μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων, στελνουν στον Εισαγγελέα σαν εγκληματίες Επισκόπους και Ιερείς που εκτελούν το στοιχεώδες καθήκον τους, έκλεισαν ακόμα και τα Κοιμητήρια τη Μεγάλη Παρασκευή να μη θυμιάσουμε τον τάφο των γονέων μας, απαγόρευσαν τις καμπάνες και τα μεγάφωνα στερώντας τους πιστούς κι απ αυτή τη μικρή παρηγορία. Τί εννοούν λοιπόν με το Καλή Ανάσταση;...".
Θα μου επιτρέψει ο σεβασμιώτατος ένα ...καλοπροαίρετο ερώτημα από μέρους μου.
Το Γραφείο Αιρέσεων & Παραθρησκειών της Μητροπόλεως Πειραιώς, τον Ιούλιο του 2016, αφιέρωσε ένα ...αντιαιρετικό κείμενο στον μητροπολίτη Προικοννήσου, όπου μεταξύ άλλων, γράφονταν και τα ακόλουθα:
"Σε ομιλία του επ’ άμβωνος στο ναό της Αγίας Μαρίνας Αρτέμιδος Αττικής, στις 17 Ιουλίου, έκαμε λόγο για «βλασφήμους και συκοφάντες» της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Σε ποιους άραγε απευθύνοντας οι βαρείς αυτοί χαρακτηρισμοί του; Προφανέστατα, σε όσους, άσκησαν την νόμιμη και την, καθ’ όλα εκκλησιαστικά επιτρεπτή, κριτική τους σε αυτή.
Θεωρούμε ότι η άδικη αυτή κριτική του στρέφεται, εμμέσως πλην σαφώς, πρωτίστως κατά του σεπτού μας Ποιμενάρχη.... χαρακτηριστήκαμε από τον Σεβασμιώτατο Προικοννήσου ως «βλάσφημοι και συκοφάντες»! Θα περιμέναμε, έστω και μονολεκτικά, να παραθέσει κάποιες «αποδείξεις» για τους ακραίους και βαρείς αυτούς χαρακτηρισμούς του.".
Ερωτώ πολύ καλοπροαίρετα, για να μάθω. Πώς γίνεται να καταφέρεται εναντίον του μητροπολίτου Προικοννήσου το Γραφείο της Μητροπόλεως Πειραιώς στην οποία ανήκει ο ίδιος ως ιεροκήρυκας; Πώς γίνεται ο σεβασμιώτατος να έχει καταφερθεί εναντίον του "προϊσταμένου" του, μητροπολίτου Πειραιώς; 
Ερωτώ πολύ καλοπροαίρετα!
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails