________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/29/2020

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Σήμερα, Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετείχε στην συνάντηση που είχαν οι θρησκευτικοί ηγέτες των μη μουσουλμανικών μειονοτικών κοινοτήτων στην Τουρκία, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Abdulhamit Gül και τον Προεδρικό Εκπρόσωπο İbrahim Kalın.
Τον Πατριάρχη συνόδευε ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Ιωακείμ. 
Στην συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) κ. Αντώνης Παριζιάνος. 
Οι δύο Τούρκοι αξιωματούχοι χαιρέτησαν τους συμμετέχοντες ένας προς έναν, ακολουθώντας τον κανόνα κοινωνικής απόστασης, πριν από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Συσκέψεων της Προεδρίας στο Dolmabahçe. 

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 3 ώρες και ο υπουργός Δικαιοσύνης Abdulhamit Gül έκανε λόγο για μια σημαντική και επιτυχημένη συνάντηση διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των μειονοτήτων, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί σημαντικά μέτρα κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του Κόμματος του ΑΚ εδώ και 18 χρόνια. 
Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας İbrahim Kalın μίλησε επίσης για μια παραγωγική συνάντηση με τους εκπροσώπους των κοινοτικών ιδρυμάτων και είπε ότι είχαν την ευκαιρία συζητήσουν για τις εκκλησίες τους, τις συναγωγές τους όσο και για άλλα νομικά ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες. 
Ο υπουργός İbrahim Kalın σημείωσε με έμφαση: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταπολεμήσουμε όλοι μαζί φωνές μίσους και ρατσισμού, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία τόσο ο αντι-ισλαμισμός, ο αντισημιτισμός όσο και ο αντι-χριστιανισμός βρίσκονται σε άνοδο σε όλο τον κόσμο. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει νομική και ανθρωπιστική βάση για να καταδικάζουμε, να κατηγορούμε, να μισούμε τον οποιονδήποτε, λόγω της θρησκευτικής ή της εθνικής του ταυτότητας. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτές τις συναντήσεις και στο μέλλον".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails