________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/23/2020

Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας στον Ι. Ναό της Αγίας Αικατερίνας στο Άμστερνταμ (ΦΩΤΟ)


Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στην ιστορική Ενορία της Αγίας Αικατερίνας Άμστερνταμ (Zaandam), τηρουμένων όλων των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού τα οποία ισχύουν στην Ολλανδία. 
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα στο οποίο ο Χριστός κατέκρινε τον άφρονα πλούσιο για τον εγωκεντρισμό του και την απληστία του αλλά και το αφιλάνθρωπο προς τον πλησίον του, τα οποία τελικά τον οδήγησαν στον εγκλωβισμό μέσα στην δυστυχία της πλεονεξίας του. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε τη χαρά του που ήταν εφικτό να τελεστεί η Θεία Λειτουργία, έστω και με την ελάχιστη συμμετοχή των ενοριτών, και ιδιαιτέρως νέων, αν και η κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού είναι ιδιαιτέρως λυπηρή, και ευχήθηκε να έρθει γρήγορα η ώρα που η ανθρωπότητα θα ξεπεράσει την σοβαρή απειλή του κορωνοϊού και θα επιστρέψουμε πάλι στις κανονικές συνθήκες ώστε να μπορούμε να τελούμε την Θεία Λειτουργία χωρίς περιορισμούς. Επιπλέον ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της ιστορικής αυτής Ενορίας αλλά και όλους όσοι συμβάλλουν στην αποπεράτωση των έργων τα οποία γίνονται στο ναό. Ιδιαιτέρως όμως μνημόνευσε, και πάντοτε μνημονεύει, τους Μεγάλους Ευεργέτες, οι οποίοι έχουν συνδράμει τα μάλα τόσο στην αγορά όσο και στις αναγκαίες εργασίες οι οποίες γίνονται στο ναό, ευχόμενος σύντομα να αποπερατωθούν με την βοήθεια όλων.
Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails