________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/13/2021

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 1700 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ Α' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Avvenire, όπου, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται στην επικείμενη επέτειο, το 2025, των 1700 χρόνων από την Α' Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας. 
Η επέτειος αυτή είναι σημαντική για τον Πατριάρχη διότι, όπως λέει, μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για τις χριστιανικές εκκλησίες να προβληματιστούν για το ταξίδι τους στην ιστορία, σχετικά με τα λάθη του παρελθόντος, καθώς και του παρόντος, και να ακολουθηθεί μια πιο αποφασιστική οικουμενική πορεία, αξιοποιώντας τα διδάγματα πάνω από έναν αιώνα σύγχρονης οικουμενικής εμπειρίας. 
Στη συνέντευξη, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισημαίνει ότι η Α' Οικουμενική Σύνοδος της Νικαίας ήταν «σύμβολο, σταθμός, σημείο καμπής στην ιστορία του Χριστιανισμού, όχι μόνο επειδή διατύπωσε την πίστη, αλλά και επειδή εξέδωσε και κανόνες». 
Γι' αυτό ο Πατριάρχης θεωρεί πως "η Νίκαια προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της κοινής μας πνευματικής κληρονομιάς της πρώτης χιλιετίας και για την εξέταση της σημασίας του κανόνα  ως μέσου για την προώθηση του οικουμενικού διαλόγου". Σύμφωνα με τον Πατριάρχη "η χριστιανική ενότητα και μια κοινή προσέγγιση στα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα δεν είναι μόνο ένα τρέχον αίτημα, αλλά και μια εντολή του Ιδρυτή της Εκκλησίας. Οι μεγάλες επετείους μας θυμίζουν αυτήν την αλήθεια».
Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρη την συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails