________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/27/2010

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Σε θερμό κλίμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα το πρωί στις 10 τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, με τον οποίο είχε συζήτηση για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και ο καθορισμός των τελικών λεπτομερειών της επισήμου επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Εκκλησία της Ρωσίας, από 22 έως 31 Μαίου, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί, εκτός από την Μόσχα, και στην Αγία Πετρούπολη ενώ θα πραγματοποιηθούν τρία Πατριαρχικά Συλλείτουργα.
Τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα συνόδευαν ο πρωθιερέας π. Νικόλαος Μπαλασώφ καθώς και συνεργάτες αυτού από την Διεύθυνση Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Εκκλησίες έχουν εγκαινιάσει μια νέα περίοδο στις σχέσεις τους, ιδιαιτέρως μετά την επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου στην έδρα του Οικουμενικού Θρόνου, τον Ιούλιο του 2009, καθώς και νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2008, με την επίσκεψη στο Φανάρι, του αοιδίμου προκατόχου του Αλεξίου Β’, για να συμμετάσχει στην Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails