________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/25/2010

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: "Προσευχόμαστε για την Ελλάδα"


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε χθες στον Μέγα Εσπερινό στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Κοινότητος Προπόδων Ταταούλων. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Θεοδωρουπόλεως Γερμανός, Τρανουπόλεως Γερμανός και Βρεσθένης Θεόκλητος, ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Νικόλαος Σιγάλας, ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Kirindas, από την Εκκλησία της Ρωσίας με προσκυνητές από εκεί, προσκυνητές από την Ελλάδα και πιστοί από την Πόλη.
Κατά την ακολουθία του Εσπερινού έψαλε εμμελέστατα η χορωδία του Συνδέσμου Μουσικοφίλων, υπό την διεύθυνση του Μουσικολ. Λεωνίδα Αστέρη, Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
Μετά την απόλυσιν μίλησε ο Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος, Επόπτης της Περιφερείας, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:
"Επιδιώκουμε να γίνουμε μιμητές των αθανάτων προγόνων και να διαφυλάξουμε την ιεράν και πολύτιμον παρακαταθήκην την οποία εχάρισε εις εμάς όχι μόνο ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και ο ευαγγελισμός της Ομογενείας μας. Προχωρούμε για ένα νέο αύριο και θα το επιτύχουμε. Το βλέπουμε καθημερινώς εις τα μάτια των νέων μας και στην ψυχή τους που διψούν από αγώνα και τόλμη.Το Γένος και η Ομογένειά μας σήμερον μάχεται ηρωϊκώς και αφουγκράζεται γενναιοφρόνως τα μηνύματα των καιρών και δεν υποχωρεί".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον Πρόξενο για την Εθνική Εορτή της Ελλάδος και απηύθυνε την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας προς τον Ελληνικό λαό. Είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης:
"Ευχόμεθα στον κ. Πρόξενο της Ελλάδος τα χρόνια πολλά για την εθνική εορτή της Ελλάδος. Η Ελλάδα διέρχεται σήμερα από μια δύσκολη συγκυρία. Αυτή τη στιγμή οι προσευχές μας είναι μαζί της, με τους ηγέτας της, να βοηθήσει ο Άγιος Θεός να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να επανέλθουν η Ελλάς και ο Ορθόδοξος λαός της στην κανονικήν τροχιάν, ώστε να συνεχίσει η χώρα την πορεία της επάνω εις τον δρόμο των πεπρωμένων της φυλής. Εμείς, κύριε Πρόξενε, ευγνωμονούμε πάντοτε την Ελλάδα για ό,τι κάνει για την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, για την πιστότητα και την αφοσίωσή της στην Μητέρα Εκκλησία. Και κατά τα πρόσφατα ταξίδια μου εις την Ελλάδα και κατά τα παλαιότερα, και κατά τας επισκέψεις εδώ πολλών προσκυνητών της Ελλάδος, καθ' όλην την διάρκειαν του έτους, τους
τελευταίους μήνας δε και πολλών μαθητών απο τα ελληνικά σχολεία, διαπιστώνουμε αυτή τη μεγάλη αφοσίωση του ελληνικού λαού πρός την Μητέρα του Εκκλησία, πράγμα το οποίο ιδιαίτερα μας συγκινεί".
Ακολούθησε δεξίωσις στην Κοινοτική αίθουσα, κατά την οποία μίλησε ο Πρόεδρος της Κοινότητος Κοσμάς Κοσμάογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails