________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/27/2010

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Αγία Ειρήνη Κωνσταντινουπόλεως η μεγάλη συναυλία της Εθνικής Ρωσικής Ορχήστρας και της Συνοδικής Χορωδίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Το έργο που ερμήνευσαν τα ρωσικά μουσικά σύνολα είναι το ορατόριο Τα κατά Ματθαίον Πάθη του συνθέτη Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιασιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.Tην συναυλία παρακολούθησαν ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, ο Πρέσβυς της Ρωσίας στην Άγκυρα, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Βασίλειος Μπορνόβας και πολλοί προσκεκλημένοι.

Ακολούθησε δείπνο το οποίο παρέθεσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.Οι σχέσεις των δύο Εκκλησιών, ιδιαιτέρως μετά την εκλογή του Πατριάρχου Κυρίλλου στον θρόνο της Μόσχας, έχουν αναθερμανθεί. Συνέπεια αυτής της νέας σελίδας στις σχέσεις Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας είναι η επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Ρωσία ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον ερχόμενο Μάϊο.
Και αμέσως μετά, τον Ιούνιο, όπως είπε στο χθεσινό δείπνο ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, ο Πατριάρχης Μόσχας θα μεταβεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Καππαδοκία, ανταποκρινόμενος στην σχετική πρόσκληση του κ. Βαρθολομαίου για προσκύνημα των δύο Προκαθημένων στα χώματα των μεγάλων Πατέρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails