________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/07/2010

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ.Ε.


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Tον νέο Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών δέχθηκε σήμερα στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Dr. Olav Fykse Tveit δήλωσε ότι «όπως είχα πει και την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου κατά την επίσημη εγκατάστασή μου στην Γενεύη: Ο σταυρός ήταν και θα είναι πάντοτε το σύμβολο της Εκκλησίας και του Χριστού. Ας θυμόμαστε την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας: Πάνω στο Σταυρό ο Χριστός άπλωσε τα χέρια του για να αγκαλιάσει όλο τον κόσμο. Η χάρις του Σταυρού μας ενώνει όλους. Χαίρομαι που επισκέπτομαι το Φανάρι την ημέρα του Σταυρού. Μεγάλη μου τιμή και ευλογία που επισκέπτομαι για πρώτη φορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, γνωστό παγκοσμίως και σεβαστό για το πρωτοποριακό του έργο στο δρόμο για την καταλλαγή και την ενότητα όλων των Χριστιανών".

Τον Γενικό Γραμματέα συνοδεύουν ο Γεώργιος Λαιμόπουλος, αναπληρωτής Γενικός Γραμματεύς, και η καθηγήτρια Amélé Ekué, Κοσμήτωρ του Οικουμενικού Ινστιτούτου του Bossey. Ο Γεν. Γραμματέας και η συνοδεία του το πρωί παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, που χοροστάτησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Αύριο αρχίζουν στο Φανάρι συνομιλίες μετά της επί των Διαχριστιανικών Ζητημάτων Επιτροπής. Κατά την παραμονή τους στην Πόλη θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους των Χριστιανικών Εκκλησιών και Κοινοτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails