________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/16/2010

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας Stefan Füle, επισκέφθηκε σήμερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι.
Σε δήλωσή του τόνισε ότι η συνάντηση με τον Πατριάρχη ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και του έδωσε την ευκαιρία να συζητήσει και μαζί του θέματα που συζητήθηκαν στην Άγκυρα.


Τόνισε επίσης το πόσο σημαντική θεωρεί τόσο η Κομισιόν όσο και ο ίδιος, την άσκηση των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της, οι οποίες αποτελούν τον πιο σημαντικό πυλώνα των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου και των κριτηρίων της Κοπεγχάγης. Είναι σπουδαίο για την Τουρκία, καθώς πορεύεται προς την ένταξη, να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για όλες τις θρησκείες να ασκούν ελεύθερα τα δικαιώματά τους.

Ο Επίτροπος ενημερώθηκε για τα θέματα που αποσχολούν το Πατριαρχείο και την Ομογένεια της Πόλης και διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη για το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έμπρακτη εφαρμογή των εξαγγελιών και των δεσμεύσεων των κυβερνητικών παραγόντων της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails