________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/17/2010

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΗ


Σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε προχθές στο Φανάρι τήν Εὐγεν. κ. Εὐανθίαν Ρεμπούτσικα, Μουσικοσυνθέτιδα, μετά τοῦ αὐταδέλφου αὐτῆς Ἐντιμ. κ. Πλουτάρχου, Μουσικοῦ, τοῦ Ἐντιμ. κ. Ἀναστασίου Μπουλμέτη, Σκηνοθέτου, καί τῆς Εὐγεν. κ. Εἰρήνης Ταξάκη, ἐξ Ἀθηνῶν.
Η δημοφιλής συνθέτρια βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, καθώς αύριο, 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει μεγάλη συναυλία στους κήπους της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Την συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, υπό την αιγίδα του οποίου, άλλωστε, πραγματοποιείται το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Σημαντικότατη θέση στο ρεπερτόριο της συνθέτριας έχουν οι μουσικές που έχει γράψει για τις τουρκικές ταινίες «Babam ve Oglum» και «Ulak» του σκηνοθέτη Τσαγκάν Ιρμάκ, αλλά και το σάουντρακ για την «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη. Ενας -συμβολικός- λόγος παραπάνω ώστε να εντάξει αυτά τα μουσικά θέματα στο πρόγραμμά της, στο πλαίσιο και της "μουσικής διπλωματίας". Έτσι δικαιολογείται και η συμμετοχή των Τούρκων ερμηνευτών, Τσιχάν Οκάν και Ντιλέκ Κοτς. Ο Οκάν συμμετείχε στο σάουντρακ του βραβευμένου «Babam ve Oglum», που κι αυτό είχε βραβευτεί ως «Σάουντρακ της Χρονιάς» από το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, αλλά και με το βραβείο «Discovery 2006» από τη World Soundtrack Academy. Αντίστοιχα και η Ντιλέκ Κοτς ερμήνευσε τα τραγούδια στη βραβευμένη «Πολίτικη κουζίνα».
Στην ιδιαίτερης σημασίας αυτή εκδήλωση, την Ευανθία Ρεμπούτσικα θα συνοδεύσει μια ορχήστρα σπουδαίων μουσικών: Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Ανδρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο), Παντελής Στόικος (τρομπέτα, καβάλ), Πλούταρχος Ρεμπούτσικας (βιολοντσέλο), Στρατής Ψαραδέλλης (πολίτικη λύρα), Φέργκους Κάρι (κόντρα μπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (ντραμς).
Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Νίκος Βεκίρης και των φωτισμών, ο βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας της «Πολίτικης κουζίνας» Τάκης Ζερβουλάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails