________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/23/2011

ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ



Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας από την Ίμβρο

Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου τελέστηκε η πανήγυρις της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην γενέτειρά του, στον Ναό της Παναγίας στους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου.


Χθες το απόγευμα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πατριάρχου, ο οποίος και μίλησε στο τέλος της Ακολουθίας. Στη συνέχεια μίλησε ο Επίσκοπος Δορυλαίου Νίκανδρος από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.



Σήμερα το πρωί στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και ο Επίσκοπος Δορυλαίου Νίκανδρος. Επίσης, λειτούργησαν ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Βαρθολομαίος, ο Πρωθιερεύς Νικόλαος Μπαλασώφ, ο Τριτεύων των Πατριαρχικών Διακόνων Θεόδωρος και ο ρώσος διάκονος Ιωάννης Κοπεϊκιν.


Στην Θ. Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Ποιμενάρχης της Ίμβρου Μητροπολίτης Κύριλλος, ο ίμβριος την καταγωγή Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος των Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου "Παναγία η Παμμακάριστος" Οδ. Σασαγιάννης και άλλοι Άρχοντες της Μ.τ.Χ.Ε.,
πολλοί Ίμβριοι, γηγενείς και απόδημοι, καθώς και προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Ο Πρόεδρος των Αρχόντων Οδ. Σασαγιάννης ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως.





Στην Θ. Λειτουργία προσήλθαν, επίσης, Πρόσκοποι από την Μυτιλήνη, με επικεφαλής τον γνωστό δημοσιογράφο Στρατή Μπαλάσκα.


Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας μίλησε ο Πατριάρχης και ακολούθως ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, ο οποίος προσέφερε στον Πατριάρχη μία εικόνα του μεγάλου Ρώσου αγίου του 19ου αιώνα Σεραφείμ του Σαρώφ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails