________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/21/2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΟΙ "ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ" ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΙΩΣΗΦ

φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας 
Ήταν μια βραδιά αρχοντική, υψηλού επιπέδου, η χθεσινή στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Γιορτές στη Βασιλεύουσα» του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου Ιωσήφ, από τις εκδόσεις Αρχονταρίκι, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.  
Την εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης Γενικός Πρόξενος Νικόλαος Ματθιουδάκης. 
Ο εκπρόσωπος των εκδόσεων Αρχονταρίκι Νίκος Σαμπαζιώτης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ευχαριστώντας τον Πατριάρχη για την παρουσία του, αλλά και για την θερμότητα με την οποία αγκάλιασε αυτήν την έκδοση. 
Για το βιβλίο μίλησαν εμπεριστατωμένα: O Πανοσιολογιώτατος Aρχιμανδρίτης Δοσίθεος Kανέλλος, Hγούμενος της Iεράς Σταυροπηγιακής Mονής Παναγίας Tατάρνης Eυρυτανίας και ο Γεώργιος Γαβαλάς, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Aθηνών, ΩPΛ-Nευροωτολόγος. 
Εν συνεχεία μίλησε ο συγγραφέας Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ και έκλεισε ο Πατριάρχης με λόγους από καρδιάς. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι εύφημη αναφορά στο βιβλίο του Σεβ. Προικοννήσου των εκδόσεων Αρχονταρίκι έκανε ο Πατριάρχης και σήμερα το πρωί από τον εορτάζοντα Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γεδήκουλε, όπου χοροστάτησε στην Θ. Λειτουργία. 
Στην εκδήλωση στο Σισμανόγλειο παρέστησαν οι μητροπολίτες: Γέρων Δέρκων Απόστολος, Τρανουπόλεως Γερμανός, Θεοδωρουπόλεως Γερμανός, Μύρων Χρυσόστομος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Προύσης Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Σιεμιατίτσε Γεώργιος από την Εκκλησία της Πολωνίας, ο Μ. Αρχιδιάκονος Μάξιμος, ο Πρόξενος Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.τ.Χ.Ε. Λεωνίδας Αστέρης, ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ Λάκης Βίγκας και άλλοι παράγοντες της ομογένειας.
Ο Γενικός Πρόξενος Νικόλαος Ματθιουδάκης
Ο Νίκος Σαμπαζιώτης από τις εκδόσεις "Αρχονταρίκι"
Οι ομιλητές: Αρχιμ. Δοσίθεος Κανέλλος και Δρ. Γεώργιος Γαβαλάς
Ο συγγραφέας, λόγιος Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails