________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/28/2013

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ Ι’ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ


O νέος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης Ι' θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες την επίσημη ειρηνική επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας θα αφιχθεί στην Κωνσταντινούπολη, με τη συνοδεία του, το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαϊου.
Το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 9.30 το πρωί, θα προστή Δοξολογίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και στη συνέχεια θα γίνει επισήμως δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Ιεραρχία, στην Αίθουσα του Θρόνου, όπου θα ανταλλαγούν προσφωνήσεις. 
Την Κυριακή 2 Ιουνίου στον Πατριαρχικό Ναό θα τελεσθεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο, με τη συμμετοχή ιεραρχών και από τις δύο Εκκλησίες. 
Κατά την Θεία Λειτουργία  θα συμπροσευχηθούν  και τα  μέλη της  Αδελφότητος Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία η Παμμακάριστος», ως είθισται κάθε χρόνο αυτή τη μέρα.  Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας θα γίνει ανταλλαγή επίσημων προσφωνήσεων και αναμνηστικών δώρων μεταξύ των δύο Προκαθημένων.
Την Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 6 - 8 μ.μ. θα παρατεθεί δεξίωσις στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προς τιμήν του Προκαθημένου της Αντιοχειανής Εκκλησίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails