________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/15/2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΡΟΕΞΑΡΧΕΙ ΤΗΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΟΥΜΕΛΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προεξάρχει, για πέμπτη χρονιά, της Πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ι. Πατριαρχική και Στυαροπηγιακή Μονή της Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου. 
Με τον Πατριάρχη συλλειτουργούν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Δέρβης Ιεζεκιήλ (βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας) και Σιεμιατίτσε Γεώργιος (Ιεράρχης της Εκκλησίας Πολωνίας).
Εκατοντάδες προσκυνητές παρακολούθησαν μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης την Πατριαρχική Λειτουργία για την Kοίμηση της Θεοτόκου γύρω από την ιστορική μονή.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν κλήρος και λαός προκειμένου να γίνει σε αυτό τον ιστορικό χώρο η σημερινή Θ. Λειτουργία.
«Δεν έπαυσε να είναι ποτέ για τους χριστιανούς, οίκος Θεού και πύλη του ουρανού. Γι' αυτό και ελκύει δια μέσου των αιώνων, πιστούς "εκ θαλάσσης και λίβα, και βορρά και από ανατολών". Γι' αυτό είμαστε και εμείς σήμερα στις Αγιασμένες αυλές της. Και ας μην έχει ηγούμενο και καλογήρους να μας υποδεχτούν ας μην έχει καμπάνα να χτυπά και να αντιλαλεί στα γύρω βουνά» σημείωσε συγκινημένος ο κ. Βαρθολομαίος.
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2010 η Τουρκία παραχώρησε άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να τελεστεί στην ιστορική μονή η λειτουργία για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails