________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/17/2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Με πληροφορίες από Olympiacos
Tο μεσημέρι του Σαββάτου 16 Αυγούστου αντιπροσωπεία του ποδοσφαιρικού συλλόγου Ολυμπιακός Πειραιώς, με τον Πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη, μέλη της Διοίκησης αλλά και παίκτες του συλλόγου επισκέφθηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη μίλησε για τη σημαντική αυτή επίσκεψη του Ολυμπιακού, κατά την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη για τον φιλικό αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ! 
«Είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά να βρισκόμαστε εδώ. Πιστεύουμε και πιστεύουμε έντονα, με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής μας. Γνωρίζουμε καλά τι εστί το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κάνετε τεράστιο έργο και σας ευχαριστούμε για αυτό. Θέλουμε και εμείς, μέσα από την ομάδα μας, να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Να συμβάλλουμε στο σπουδαίο σας έργο και να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Αποζητούμε την ευλογία σας, Παναγιώτατε, προκειμένου να έχουμε δύναμη να συνεχίζουμε να πηγαίνουμε μπροστά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. Είναι ηθική μας υποχρέωση να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας και θέλουμε να το κάνουμε και μέσω του Ολυμπιακού μας, αλλά και για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τη Δημαρχία του Πειραιά. Στόχος μας είναι να κάνουμε πέντε καλά πράγματα για τον Πειραιά και να βοηθήσουμε τον κόσμο», ήταν τα λόγια του κ. Μαρινάκη, τα οποία άδραξε ο Πατριάρχης, για να τονίσει: 


«Χαίρομαι ιδιαιτέρως που υποδέχομαι την ομάδα σας, τον Ολυμπιακό! Έχετε αποδείξει ότι η ευγενής άμιλλα και ο ευγενής αγώνας είναι ο στόχος και είστε νικητές. Ο αθλητισμός εξευγενίζει και σε έναν δύσκολο καιρό, με τόσους κινδύνους, κρατάει τους νέους μας σε καλό δρόμο. Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι μεταξύ των δύο πλευρών, μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών υπάρχει ευγενής άμιλλα σε αθλητικό επίπεδο. Γίνεται προσπάθεια σε επίπεδο πολιτικό, ακαδημαϊκό, σε επίπεδο τεχνών, η Ελλάδα και η Τουρκία να συνυπάρχουν ειρηνικά. Το Πατριαρχείο στοχεύει στο να είναι μία ενωτική δύναμη, ένας ενωτικός παράγοντας ανάμεσα στις δύο χώρες. Θέλουμε να στέλνουμε πάντα ένα μήνυμα αγάπης, ειρήνης και ενότητας, προς κάθε κατεύθυνση! 1700 χρόνια, 17 ολόκληρους αιώνες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι εδώ. Είναι ευλογία Θεού να μπορούμε να κοινωνούμε τον Λόγο του Θεού»! 


Ο νέος Δήμαρχος Πειραιάς Γιάννης Μώραλης απηύθυνε πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, να επισκεφθεί το μεγάλο λιμάνι της χώρας μας. «Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας δεχθούμε. Μεγάλη τιμή για εμάς», πρόσθεσε και ο κ. Βαρθολομαίος είπε απλώς «είθε» εκφράζοντας έτσι την επιθυμία του και την ευχή! Μάλιστα, ενημέρωσε τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού και τον Πρόεδρο, ότι αμέσως μετά θα υποδεχόταν έναν όμιλο προσκυνητών από τον Πειραιά! 
«Σας αγαπώ όλους, η Εκκλησία ενώνει και πρέπει να είναι υπεράνω ομάδων. Και ας λένε έτσι εύκολα, ότι υποστηρίζω τη μία ή την άλλη ομάδα, επειδή οι ρίζες τους μπορεί να είναι από την Κωνσταντινούπολη. Βέβαια, τη φράση "Ολυμπιακέ, ομάδα δοξασμένη", την ξέρω καλά», εξήγησε ο κ. Βαρθολομαίος! 
Ο Πατριάρχης ρώτησε ένα-ένα τα μέλη της αποστολής για την καταγωγή τους και μοιράστηκε μαζί τους ιστορίες από τους τόπους τους. Πρόσφερε σε όλα τα μέλη του Ολυμπιακού παραδοσιακό υποβρύχιο με βανίλια και τους έδωσε ως ευλογία από ένα σταυρουδάκι. Το σημαντικότερο, όμως, έδωσε στην «ερυθρόλευκη» αποστολή την ευλογία του και την ευχή του. «Να έχετε καλή επιτυχία, να πρεσβεύετε πάντα το ευ αγωνίζεσθαι την ευγενή άμιλλα»! 


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέδωσε στον Πατριάρχη μια εικόνα του Αγίου Νικολάου, συμβολική του Πειραιά, της θάλασσας και της Ορθοδοξίας, ένα δώρο από το Μουσείο Μπενάκη, μία φανέλα της ομάδας, καθώς και ένα συλλεκτικό μπλουζάκι «Olympiacos for Life», εξηγώντας του παράλληλα τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό η συνεργασία με τη UNICEF και η προσφορά στον συνάνθρωπο και δη στα παιδιά της Ελλάδας και του κόσμου. 
Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με έκδηλη ικανοποίηση, έχοντας ζήσει μία σπουδαία εμπειρία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails