________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/02/2016

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ 
ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 
Mε κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε για ακόμα μία χρονιά στην Ιερά Πατριαρχική Μονή στη Νέα Υόρκη η πανσέβαστη μνήμη της θαυματουργού και ιαματικής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, με πλήθος προσκυνητών από την περιοχή του Κουίνς, αλλά και από άλλες αμερικανικές πολιτείες, όπως Φιλαδέλφεια, Βαλτιμόρη, Χάρτφορτ, Κλήβελαντ, αλλά καί από τον Καναδά, που ταξίδεψαν στην Αστόρια για το καθιερωμένο τους ετήσιο προσκύνημα.


Οι εορταστικές εκδηλώσειςάρχισαν την Τετάρτη 27 Ιουλίου με Μέγα Αρχιερατικό εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ.κ. Κλεόπα, εκπροσώπου της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και συνεχίστηκαν μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιουλίου με εσπερινό και παράκληση της Οσίας Ειρήνης. 
Την Πέμπτη 28 Ιουλίου το πρωί έλαβε χώρα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντοςτου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ.κ. Κλεόπα τιμώντας την Κυριώνυμο ημέρα μνήμης της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε Αγιασμός για την έναρξη του φεστιβάλ. 
Το Σάββατο 30 Ιουλίου ο εορτασμός συνεχίσθηκε με Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ.κ. Κλεόπα, με συμμετοχή πολλών Ιερέων, με αρτοκλασία και την καθιερωμένη ευλόγηση των μήλων. Στη συνέχεια οι ομογενείς συμμετείχαν στα πολιτιστικά δρώμενα του φέστιβαλ στον γύρω περιβάλλοντα χώρο του καθολικού. 
Την Κυριακή 31 Ιουλίου τελέσθηκε Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος και πάλιντου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας κ.κ. Κλεόπα, ο οποίος ανέγνωσε και το σεπτό Πατριαρχικό μήνυμα, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μελόης κ. Φιλοθέου. 
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος, Καθηγούμενος της Μονής, ευχαρίστησε καθηκόντως τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του τον ετήσιο εορτασμό της Πατριαρχικής Μονής, η οποία υπάγεται διοικητικά και πνευματικά στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας.


Αντιπρόσωποι από όλους τους τοπικούς φορείς έδωσαν το παρόν. Εν συνεχείᾳ, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες,πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της θαυματουργού εικόνας της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στους κεντρικούς δρόμους της Αστόριας, με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών, οι οποίοι ακολούθησαν την Λιτανεία και εν συνεχείᾳ περίμεναν στο κέντρο της λεωφόρου που βρίσκεται η Μονή για να περάσει από πάνω τους η θαυματουργός εικόνα, προσευχόμενοι να λάβουν την χάριν και ευλογίαν της ιαματικής Οσίας. Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν παράλληλα και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του ετήσιου Ελληνικού φεστιβάλ, που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς από τον Λαογραφικό Όμιλο Ελλήνων Αμερικής, έκθεση εκκλησιαστικών ειδών, ζωγραφικής, ακροβατικές επιδείξεις κλπ. 
Ο Καθηγούμενος ευχαρίστησε όλους τους ιερείς, τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους την πανήγυρη, αλλά και τους εθελοντές της Μονής, που συνέβαλαν στην επιτυχία της εορτής και του φεστιβάλ τονίζοντας ότι από την δική του εμπειρία, η Οσία Ειρήνη ζει ανάμεσα μας δίνοντας το στίγμα της παρουσίας της διαμέσου των θαυμάτων που επιτελεί καθημερινά στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αμερικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails