________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/05/2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΩΝΟΦΩΝΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ


Στην πανηγυρίζουσα πολωνόφωνη ενορία του Γενεθλίου της Θεοτόκου Βρυξελλών λειτούργησε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας. Συλλειτούργησαν κληρικοί των Βρυξελλών, καθώς και οι Πατέρες κ. Heikki Huttunen, Γενικός Γραμματεύς της ΚΕΚ, κ. Ανδρέας Kuzma και Διάκονος Ραφαήλ, εκ της Αγιοτάτης Εκκλησίας τῆς Πολωνίας, ενώ πλήθος πιστών, κυρίως πολωνικής καταγωγής, συνέρρευσαν για να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο. 
Στο κήρυγμα που εξεφώνησε π. Ανδρέας συν τοις άλλοις αναφέρθηκε και στην εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου καθώς και στην έντονη παρουσία της Υπεραγίας Θεοτόκου στις ζωές όλων μας. 
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τόνισε την μεγάλη σημασία της υπάρξεως της Ενορίας αυτής, και μάλιστα εις τους κόλπους της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου. Θεωρείται παράδειγμα εις επίλυσιν του κανονικού προβλήματος της Ορθοδόξου Διασποράς.
Ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και για την θερμή υποδοχή του ενώ συνεχάρη τον Ιερατικώς Προϊστάμενο Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο π. PawelCecha, ο οποίος εργάζεται άξια και με πολύ αγώνα καταφέρνοντας το καλύτερο για την Ενορία του. Έτσι στη συνέχεια του απέδωσε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, ενώ εκείνος με τη σειρά του παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη και όλα τα μέλη της Ιεράς Μητροπόλεως για την υποστήριξη την οποία του παρέχουν.
Εν συνεχεία ακολούθησε γεύμα προς όλους τους παρευρισκόμενους στο οποίο παρευρέθησαν και ο Θεοφ. Επίσκοπος Jean Kockerols, βοηθός επίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η Αντιδήμαρχος του Δήμου του Anderlecht επί των εκκλησιαστικών θεμάτων και δύο ρωμαιοκαθολικοί ιερείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails