________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/13/2016

ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟΠΟΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ


Το επίσημο site του Πατριαρχείου Ρουμανίας μετέφρασε και ανήρτησε το κείμενό μας, με το οποίο προτείνουμε την καθαίρεση των κληρικών που έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα και - εκτός άλλων ενεργειών - πήγαν στην Εκκλησία της Γεωργίας για να κάνουν προπαγάνδα εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας. 
Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές του site του Πατριαρχείου Ρουμανίας θεώρησαν άξια λόγου την πρότασή μας, η οποία στηρίζεται - για όποιον καταλαβαίνει - σε εκκλησιολογικά κριτήρια, αλλά και στο σκεπτικό των κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. 
Κάποιοι ...θιγόμενοι, θεώρησαν την πρότασή μας ως "απειλή". Δεν πρόκειται για απειλή, αλλά για θέση ξεκάθαρη και χωρίς περιστροφές. 
Πιστεύω πως κάποια στιγμή η Εκκλησία θα δώσει την πρέπουσα απάντηση, σε όσους επιβουλεύονται συστηματικά την ενότητά της και παραμένουν αμετανόητοι. 
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Μητρόπολις Munteniei şi Dobrogei του Πατριαρχείου Ρουμανίας, με Συνοδική απόφαση, έχει κηρύξει σε ακοινωνησία τον ρουμάνο ιερέα Ματθαίο Βουλκανέσκου, κληρικό της Μητροπόλεως Πειραιώς σήμερα.
Αυτή η ενέργεια είναι μια κάποια λύση, ήτοι μονομερής, έστω, ακοινωνησία των συγκεκριμένων σκανδαλοποιών κληρικών, ώστε να αποδοκιμασθεί σε ένα πρώτο επίπεδο η όλη αντιεκκλησιαστική πολιτεία τους. 
Π.Α. Ανδριόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Σωστά τοποθετείται ο φίλος Παναγιώτης Ανδριόπουλος. Αυτή η ομάδα, εκκλησιολογικά από που αντλεί την "κανονικότητα" των όσων ζητάει σχετικά με την Αγία και ΜΕγάλη Σύνοδο; Εκπροσωπούν την Ιερά Σύνοδο ή των εαυτό τους;

    Μονομερείς δαιχωριστικές ενέργειες που δεν έχουν καμία εκκλησιολογική ισχύ δεν έχουν θέση στην Εκκλησία. Η Εκκλησία έχει όργανα και θεσμούς. Αλλιώς επέρχεται σχίσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails