________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/14/2017

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΥΨΩΜΑΘΕΙΩΝ (ΦΩΤΟ)


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Ακολουθία των Παθών (Μ. Πέμπτη, 13-4-2017) στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Υψωμαθείων, χοροστατούντος του Σεβ, Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, Επόπτου της Περιφερείας Υψωμαθείων. 


Στον ιστορικό και μοναδικό σε κάλλος Ναό της Θείας Αναλήψεως Υψωμαθείων τελέστηκε, το πρωΐ της Μ. Πέμπτης (13-4-2017), ο Εσπερινός μετά της Θείας Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβ. Επόπτου της περιοχής Μητροπολίτου Σηλυβρίας Μαξίμου. Στο Ναό όπου ο αείμνηστος Άρχων Πρωτοψάλτης Θρασύβουλος Στανίτσας, ο Ψωμαθιανός, το αηδόνι της Πόλης, έψαλε ως δεξιός ιεροψάλτης σε νεαρή ηλικία.


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κίτρους.14 Απριλίου 2017 - 5:34 μ.μ.

    Υψωμαθειά. Μια περιοχή στα δυτικά της Πόλης. Μια περιοχή με σημαντικά Προσκηνύματα και Ναούς της Πίστεως και του Γένους. Μια περιοχή πού η Ρωμηοσύνη ζή και κινείται παρά τις κατά καιρούς προβλέψεις περί του τέλους. Τα Υψωμαθειά, αποκτούν ζωή, κίνηση. Αυτό δεν οφείλεται μόνο τους δραστηρίους κατοίκους και τις εφοροεπιτροπές, αλλά και στον νέο Επίτροπο της Περιφερείας, Μητροπολίτη Σηλυβρίας κύριο Μάξιμο, πού δραστηριοποιείται όχι μόνο για την ανάδειξη της ιστορικής επαρχίας του στην Ανατολική Θράκη, αλλά και στην Ιστορική αυτή περιοχή της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως. Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν την αλήθεια. Ο πιστός λαός, αλλά και τα μικρά βλαστάρια, το μέλλον της Πόλεως, της Ρωμηοσύνης και της Εκκλησίας, εκεί, κρατώντας τα Εξαπτέρυγα, συμμετέχοντας και αυτά στο Δράμα του Θεανθρώπου. Με καθοδηγητή τον Πατριάρχη, αλλά και τον Επόπτη Άγιο Σηλυβρίας, η Εκκλησία και το Γένος πορεύονται τον δικό τους γολγοθά, ξέροντας ότι στο τέλος υπάρχει η Ανάσταση. Χρόνια πολλά στην περιφέρεια Υψωμαθείων. Καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails