________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/22/2020

ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΚΥΖΙΚΟΥ

Άρχισαν οι ετοιμασίες για τη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί αύριο, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, στην ιστορική Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Κυζίκου, επι τη αποδόσει της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Κατά τη Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος. 
Την από τεχνικής πλευράς μέριμνα για την πραγματοποίηση της Λειτουργίας ανέλαβε ο ευγενής Δήμαρχος Αρτάκης (Erdek) κ. Hüseyin Sarı και το κατά πάντα πρόθυμο επιτελείο του. 
Τα πάντα είναι έτοιμα για να υμνήσουν την Παναγία την Αρτακηνή, τη μάνα Παναγία των απανταχού Κυζικηνών και όλου του κόσμου. Η μητρική της προστασία ειναι κοινό βίωμα για όλους τους πιστούς. Γι' αυτή τη μητρική Της φροντίδα, Τής ανταποδίδουν ύμνους και ευχαριστίες. Οι πλάτανοι που φύτρωσαν στο μοναστήρι της μοιάζουν ως άγγελοι που την περιστοιχίζουν και υμνούν την τιμιωτέρα των Χερουβείμ. 
Με την αυριανή Θεία Λειτουργία νεκροί και ζώντες θα ενωθούμε μαζί της και θα μετάσχουμε στην αγάπη της Παναγίας, στην κοινωνία του Αγίου Πνεύματος. Μη λησμονούμε ότι η Παναγία είναι μια αγαπώσα καρδιά για όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως φυλής και γλώσσας, διότι ενώθηκε με τον Θεό Λόγο και δι' Αυτού με το μυστήριο της αγάπης του Τριαδικού Θεού. 
Εκφράζονται πολλές υιϊκές ευχαριστίες στον Πατριάρχη του Γένους των Ορθοδόξων για την αναβίωση της πανήγυρης της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης στον οικείο τόπο της, καθώς και οικείο τόπο του Πατριάρχου, δεδομένου ότι η Μονή είναι Πατριαρχική. Οι ψυχές των κεκοιμημένων Κυζικηνών και των σπογόνων τους αγάλλονται για το γεγονός και ευγνωμονούν πρώτα τον Θεό και μετά τον Πατριάρχη για την αδιάπτωτη πατρική Του αγάπη και φροντίδα για τη Μονή Φανερωμένης. 
Το λειτουργικό αυτό γεγονός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι 4Ε. 
Χρόνια πολλά από τον ιερό τόπο της Παναγίας της Κυζικηνής χερσοννήσου. 
Ταπεινός Κυζικηνός προσκυνητής


1 σχόλιο:

  1. Η ΕΙΚΌΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΡΤΑΚΙΝΗ ΑΛΛΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΣ ΚΥΖΙΚΟΥ Η ΠΕΡΑΜΙΩΤΙΣΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΙΧΕ ΚΤΙΣΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΜΟΥ.ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΑΡΤΑΚΙΝΟΙ ΑΛΛΑ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΙΣ 22/8/1922 ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΑΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΒΕΛΠΑΡΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails