________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/25/2020

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ 
Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΝΗΣΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 
Ι. ΜΝΗΜΗ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ 
ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΙΣ ΤΙΜΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟΛ. Κον ΑΝΤΩΝΙΟΝ ΠΑΡΙΖΙΑΝΟΝ 
Φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών πιστών των νήσων και της πόλεως ημών, ότι επί τη ιερά μνήμη της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, εν τω καθ’ ημάς Κοινοτικώ Ι. Ναώ τελείται, την Παρασκευήν 28ην Αυγούστου, περί την 18ην ώραν, Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Ποιμενάρχου ημών Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου. 
Εν τω τέλει της Ιεράς Ακολουθίας, η Αυτού Σεβασμιότης εκ συμφώνου γνώμης των εριτίμων μελών της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητος της νήσου, θα τιμήσει τον Πρόεδρον αυτής Μουσικολ. κ. Αντώνιον Παριζιάνον, Άρχοντα Λαμπαδάριον της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, διά την πεντηκονταετή ανιδιοτελή ιεροψαλτικήν διακονίαν αυτού. 


Προσεπιδηλούται, ότι κατά την Θείαν Λειτουργίαν της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, Σαββάτου, 29ης ιδίου, θα ιερουργήσει εν αυτώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, όστις θα ευλογήση και αρτοκλασίαν υπέρ υγείας και θείου ελέους των προσελευσομένων πιστών. 
Την δε Κυριακήν, 30ήν Αυγούστου, της τελεσθησομένης Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων. 
Μετά το πέρας των ανωτέρω Ιερών Ακολουθιών, θα υπάρξη υπαίθριος δεξίωσις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails