________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/16/2020

Η διαδικτυακή Συνδιάσκεψη «Η Ποιµαντική της Εκκλησίας εν ηµέραις πανδηµίας» (ΒΙΝΤΕΟ)


Ξεκίνησε απόψε, Τετάρτη 16 Δεκεµβρίου στις 7 µ.µ., με τις ευλογίες του Οικουµενικού Πατριάρχου Βαρθολοµαίου, η διαδικτυακή Συνδιάσκεψη µε θέµα: «Η Ποιµαντική της Εκκλησίας εν ηµέραις Πανδηµίας», που διοργανώνει το Δίκτυο του Οικουµενικού Πατριαρχείου για την Ποιµαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας. 
Η Συνδιάσκεψη θέλει να δώσει την ευκαιρία στις τοπικές Εκκλησίες και τους επιστήµονες και επαγγελµατίες Υγείας διεθνώς να ανταλλάξουν τις εµπειρίες τους και να συζητήσουν τις δυσκολίες που αντιµετωπίζουν κατά την περίοδο που διανύουµε. 
Οι συµµετέχοντες θα προβληµατισθούν γύρω από το πως η ποιµαίνουσα Εκκλησία µπορεί να ενισχύσει τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό και να συµπαρασταθεί σε εκείνους που θρηνούν όσους υπέκυψαν σε αυτόν˙ πώς µπορεί να στηρίξει και να συνεργασθεί µε τους επιστήµονες Υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τους εργαζοµένους στα νοσοκοµεία που παλεύουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές˙ πώς µπορεί να µεριµνήσει για εκείνους που ζουν µόνοι η αποµονωµένοι, όπως και τους ανθρώπους των οποίων η οικογενειακή και βιοτική ισορροπία έχει διαταραχθεί˙ πώς µπορεί να στηρίξει τον κλήρο, που έρχεται καθηµερινά αντιµέτωπος µε διάφορες επιθέσεις, αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις λόγω της Πανδηµίας, πώς µπορεί να συµβάλει στην αντιµετώπιση των επιπτώσεων της Πανδηµίας στο µέλλον. Το κυριότερο απ’ όλα, η Συνδιάσκεψη θα ασχοληθεί µε το πως βιώνουµε την Πίστη µας και το γεγονός της Εκκλησίας «εν ηµέραις δοκιµασιών». 
Στην έναρξη της Συνδιάσκεψης απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Κοφινάς, υπεύθυνος του Δικτύου του Οικουµενικού Πατριαρχείου για την Ποιµαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας. 
Κεντρικός ομιλητής είναι ο γνωστός θεολόγος κ. Δηµήτριος Μαυρόπουλος, συγγραφέας και εκδότης.
 Στη συνέχεια, και περίπου κάθε δύο εβδοµάδες, θα παρουσιάζονται διάφορα θέµατα που σχετίζονται µε την Ποιµαντική στην πανδηµία και θα ακολουθεί συζήτηση. Για όλα θα υπάρχει αγγλική µετάφραση. Προβλέπεται ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει εκτεταµένη διάρκεια, καθώς θα κρατήσει αρκετές εβδοµάδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails