________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/25/2020

Η εορτή των Χριστουγέννων στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης (ΦΩΤΟ)


Επί τη μεγάλη δεσποτική εορτή της του Χριστού Γεννήσεως τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, στο ναΰδριο της Σχολής ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος. 
Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός. Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, καθώς και όμιλος προσκυνητών εξ Ουκρανίας. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, κατά τη σύντομη ομιλία του, ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την κανονική άδεια να ιερουργήσει, καθώς και τον Καθηγούμενο για την φιλοξενία, ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση στις αναμνήσεις του από την Τροφό Σχολή. Ακολούθησε εόρτιος τράπεζα, με τη συμμετοχή του εκκλησιάσματος, όπου και πάλι αντηλλάγησαν εόρτιες προσρήσεις μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και του Καθηγουμένου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails