________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/15/2021

ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ


Του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Κάθε χρόνο η 15η Ιουνίου εορτή του Αγίου Αυγουστίνου αποτελεί ημέρα γιορτής για την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας. Ορθόδοξοι απ’ όλη την Γερμανία συρρέουν στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στη Βόννη, προκειμένου να εκφράσουν το σεβασμό και την αγάπη τους, αντίδωρο ευχαριστίας, στον πολιό Ιεράρχη της Μητρός Εκκλησίας, στον Ποιμενάρχη τους, τον Σεβασμιώταστο Μητροπολίτη Γερμανίας και Έξαρχο Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνο, ο οποίος κατά την ημέρα αυτή γιορτάζει τα ονομαστήριά του. 
Την ευκαιρία αυτή μας την έχει στερήσει τα τελευταία χρόνια η πανδημία του Κορωνιού. Έτσι φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στερούμαστε της δυνατότητας να βρεθούμε και να συνεορτάσουμε από κοντά με τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας. 
Βεβαίως αυτή την δύσκολη περίοδο που έχουν επιβληθεί μέτρα τα οποία εμποδίζουν μετακινήσεις και συναναστροφές, παρόλο που επιτρέπεται ολιγομελής μόνο συμμετοχή των πιστών στον εκκλησιασμό, ο Μητροπολίτης μας δεν έπαψε να εκμεταλλεύεται οποιαδήποτε ευκαιρία του δίδεται για να βρίσκεται κοντά στον ποίμνιό του. Κάνει ποιμαντικές επισκέψεις λειτουργώντας έστω και με λίγο κόσμο στο ναό και το πολυσχιδές ποιμαντικό του έργο επιτελεί ανυστάκτως, συνεχίζοντας έτσι την θυσιαστική του προσφορά στην διασπορά με πλήθος αγλαών καρπών. 
Η σοβαρότητα του λόγου του το βάρος της γνώμης του και η πάντοτε καίρια τοποθέτησή του σε ζητήματα που αποβλέπουν στο καλό της Εκκλησίας τον καθιστούν υγιές και αξιοσημείωτο πρότυπο.
Παρόλα αυτά ο λευκασμένος στην διακονία του Αμπελώνος του Κυρίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος όταν αναφέρεται στο έργο που επιτελείται στην Μητρόπολη Γερμανίας, τα λόγια που συνήθως χρησιμοποιεί είναι: «Εγώ δεν έκανα τίποτε. Ο Θεός τα έκανε. Ό,τι υπάρχει στην Γερμανία έγινε, επειδή ο Θεός έστειλε καλούς κληρικούς, πιστούς χριστιανούς και πολλούς φίλους Γερμανούς». Αποτελεί πλέον σλόγκαν στους κύκλους του Οικουμενικού Πατριαρχείου τα λόγια που χρησιμοποιεί όταν μιλάει για την Μητρόπολή του. Ξεκινάει με την φράση: «Εμείς στην Γερμανία…», δείγμα κι αυτό των αισθημάτων του για τους συνεργάτες του και το ποίμνιο του, αλλά και το πώς αξιολογεί το έργο της Μητροπόλεώς του το οποίο είναι μεγάλο και βαρύ, αποτέλεσμα και αυτό της αξιοποίησης των πολλών ταλάντων, του δυναμισμού και της δημιουργικότητάς του. 
Για την προσωπικότητα του Ποιμενάρχου μας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, σε δεδομένη στιγμή ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος είχε γράψει ότι: «πέτυχε ώστε η Ιερά Μητρόπολις Γερμανίας να αποτελεί παραπηγήν της αστειρεύτου και ζειδώρου Πηγής του περικλύτου Φαναρίου, «τόπον αγιάσματος Κυρίου», ενέχυρον σωτηρίας του λαού, στύλον και εδραίωμα και θεμέλιον της αληθείας της ορθοδόξου ζωής και μαρτυρίας». 
Σήμερα λοιπόν που γιορτάζει ο Πνευματικός μας Πατέρας, ο Ποιμενάρχης μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος παρόλα τα εμπόδια που δημιουργεί ο μέγας δικτάτορας των ημερών κορωνοϊός νοερώς και προσευχητικώς σπεύδουμε να τον συναντήσουμε, να ασπαστούμε με σεβασμό το χέρι του και μέσα από την καρδιά μας να του ευχηθούμε να είναι πολλά τα έτη του και έτσι ακούραστος και με δυναμισμό να συνεχίσει την θυσιαστική προσφορά του στην Αγία, Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία. 
«Αυγουστίνου του σεβασμιωτάτου και θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της αγιωτάτης Μητροπόλεως Γερμανίας, Υπερτίμου και Εξάρχου Κεντρώας Ευρώπης ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου πολλά τα έτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails