________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/27/2021

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)


Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος, σήμερα, Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου.
Χθες, Σάββατο, το απόγευμα, ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε τον Ι.Ν. Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου Βοσπόρου, όπου η Εφοροεπιτροπή και τα μέλη της Κοινότητας παρέθεσαν δεξίωση προς τιμήν του, με αφορμή τα πρόσφατα ονομαστήριά του. Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου, ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλακας της Μ.τ.Χ.Ε. Εντιμολ. Λάκης Βίγκας, Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Κοινότητας της Παναγίας, και μικρά παιδιά που του προσέφεραν πολύχρωμα άνθη.
Στην προσφώνηση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών εξέφρασε την χαρά των μελών της Κοινότητας για την παρουσία του πνευματικού τους πατρός, και με αφορμή τα πρόσφατα ονομαστήριά του, αλλά και την διπλή εφετεινή επέτειο των 60 ετών από την εις διάκονον χειροτονία του και των 30 ετών Πατριαρχίας του, προσέφεραν ένα συμβολικό ποσό για τις ανάγκες της υπό ανέγερση στέγης φροντίδας ηλικιωμένων στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ίμβρο, έργο το οποίο πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και μέριμνα του Πατριάρχου.
Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κυδωνιών και τον Εντιμολ. κ. Βίγκα και τους συνεργάτες του, καθώς και όλους τους χριστιανούς της περιοχής για την αγάπη και την στήριξή τους, και ιδιαιτέρως για την συνεισφορά τους στη δημιουργία του γηροκομείου στην Ίμβρο.
Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, ο Πατριάρχης ενημερώθηκε από τις Ευγεν. κυρίες Damla Acar, Αρχιτέκτονα, και Rabia Şengün, Πολιτικό Μηχανικό, αμφότερες με εξειδίκευση στη συντήρηση κτιρίων, για την αποκατάσταση των περίτεχνων και παλαιότατων προσκυνηταρίων του περικαλλούς Ιερού Ναού.
Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails