________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/23/2021

Η κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μπρούκλιν ιδρυτικό μέλος του Κληροδοτήματος «Πατριάρχης Βαρθολομαίος»


Επιμέλεια: Θεόδωρος Καλμούκος 
Εθνικός Κήρυξ
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η κοινότητα του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης είναι η πρώτη κοινότητα της Αρχιεπισκοπής ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία καταβάλλουσα το ορισθέν ποσό των εκατό χιλιάδων δολαρίων έγινε ιδρυτικό μέλος του νεοϊδρυθέντος Κληροδοτήματος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος». Η κίνηση αυτή της κοινότητας με τη γενναιοδωρία της συντέλεσε στο να υπερβούν οι δωρεές προς το Κληροδότημα τα δέκα εκατομμύρια δολάρια. 
Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή, ανάμεσα στα άλλα, αναγράφεται ότι κι άλλες κοινότητες της Αρχιεπισκοπής αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. 
Σε γραπτή δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, η οποία παρατίθεται στο ανακοινωθέν, αναφέρει πως «ως η πρώτη κοινότητα του Καθεδρικού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αρχιεπισκοπή που γίνεται ιδρυτικό μέλος έχει γίνει η πρωτοπόρος για την Αρχιεπισκοπή και δείχνει την έντονη αφοσίωση των Ορθόδοξων Χριστιανών στην Αμερική για τη Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως. Η γενναιοδωρία αυτής της κοινότητας είναι παραδειγματική και εγγυάται την ευγνωμοσύνη και την άμιλλα ολόκληρης της Εκκλησίας». 
Ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων και πρόεδρος του Κληροδοτήματος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος», δήλωσε τα εξής: «Ο Καθεδρικός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προχώρησε ένα βήμα μπροστά εξασφαλίζοντας την οικονομική ασφάλεια για το Οικουμενικό Πατριαρχείο ώστε να επιδίδεται στην παγκόσμια σωστική του διακονία χωρίς οικονομικές δυσκολίες. Ευχαριστούμε τον Πανάγιο Θεό για τούτη την κοινότητα και για το παράδειγμα που έχει δώσει για κοινότητες ανά τη χώρα». 
Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης δήλωσε πως «με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι τα μέλη του συμβουλίου του ιστορικού Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Μπρούκλιν ψήφισαν ομόφωνα να γίνει η κοινότητα ιδρυτικό μέλος του Κληροδοτήματος ‘Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος’. Η κοινότητα του Καθεδρικού μας Ναού στέκεται στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην αποστολή του εξάπλωσης της Ορθοδοξίας ανά τον Κόσμο. Κάνουμε την υποστήριξή μας πιο απτή από απλώς λόγια. Κάνουμε κάτι τέτοιο με τούτη μας την υπόσχεση προς το σεπτό μας Κέντρο της Ορθοδοξίας, υπό την Πατρική Ηγεσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προσευχόμενοι όπως είναι τα έτη του πολλά». 
Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Χαράλαμπος Παλούμπης δήλωσε τα εξής: «Ως ένας από τους αρχαιότερους Ελληνορθοδόξους Καθεδρικούς Ναούς της χώρας, έχομε έναν ιδιαίτερο δεσμό με την Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως μέσω των προστατών Αγίων μας Κωνσταντίνου και Ελένης. Προσφέρουμε το δώρο αυτό προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε αναγνώριση των σχεδόν δύο χιλιάδων ετών ηγεσίας στην Εκκλησία, υπό την προστασία του Αγίου Κωνσταντίνου και με την αποφασιστικότητα να εξασφαλιστεί η σταθερότητά του για τις επερχόμενες γενιές». 
Επίσης, πρωταρχικό ρόλο στην απόφαση αυτή της κοινότητας έπαιξαν οι κύριοι Τζον Βολάνδης, Πίτερ Βλίτας, Αθανάσιος Καμπέσσης γραμματέας του κοινοτικού συμβουλίου, καθώς επίσης και ο πρώην πρόεδρος του συμβουλίου Γεώργιος Πούλον, ο οποίος τώρα είναι πρόεδρος της Επιτροπής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για το Κληροδότημα «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails