________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/08/2021

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΡΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας
Εκοιμήθη σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος, διακεκριμένος ιεράρχης του Θρόνου, σε ηλικία 92 ετών. 
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κωνσταντίνος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο, όπου τον είχε επισκεφθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 


Ο αοίδιμος ιεράρχης Κωνσταντίνος (Χαρισιάδης) γεννήθηκε στη Χαλκηδόνα στις 23 Ιουλίου 1929. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1950. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1950 από τον Μητροπολίτη Δέρκων Ιάκωβο και Πρεσβύτερος στις 22 Απριλίου 1956 από τον Μητροπολίτη Ικονίου Ιάκωβο. Υπηρέτησε ως Διάκονος της Κοινότητος Αγίου Γεωργίου Μακροχωρίου της Μητροπόλεως Δέρκων (1950-1952) και στην συνέχεια ως Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Δέρκων (1952-1953). Στις 15 Νοεμβρίου 1966 διορίστηκε καθηγητής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Στις 16 Ιανουαρίου 1972 χειροτονήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τιτουλάριος Επίσκοπος Απολλωνιάδος, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως. Την χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Μελίτων, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Λαοδικείας Μάξιμο, Ροδοπόλεως Ιερώνυμο, Ειρηνουπόλεως Συμεών και Κολωνείας Γαβριήλ. Διετέλεσε Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφέρειας Ταταούλων από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο του 1972 και Πρωτοσυγκελλεύων των Πατριαρχείων από τον Ιούλιο του 1972 μέχρι τον Μάρτιο του 1974. Στις 26 Μαρτίου 1974 εξελέγη Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων και στις 15 Μαρτίου 1977 Μητροπολίτης Δέρκων. Στις 29 Αυγούστου 2011 εξελέγη Μητροπολίτης Νικαίας.


2 σχόλια:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κώου και Νισύρου.8 Απριλίου 2021 στις 10:02 μ.μ.

    Η Μεγάλη Εκκλησία χάνει ένα σημαντικό και έμπειρο Ιεράρχη, και η Ρωμηοσύνη ένα άρχοντα. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας εργάστηκε σε σημαντικές θέσεις της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας με πίστη και αφοσίωση. Ήρθε η ώρα να λάβει από τα χέρια του Μεγάλου Αρχιερέως Χριστού, τον δίκαιον έπαινο, ώστε από το ουράνιο Θυσιαστήριο να εύχεται και πρεσβεύει για την Μεγάλη Εκκλησία των του Χριστού πενήτων, για την Πόλη, για τον Πατριάρχη του Γένους μας, για τους Αγίους Αρχιερείς, για την Ρωμηοσύνη ολόκληρη. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Να έχουμε όλοι μας, με πρώτο τον Πατριάρχη μας, την ευχή του. Αιώνια η μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον θυμάμαι ως Δέρκων στη Βιέννη το
    2009. Ιεράρχης παλαιάς κοπής με μια ωραία αρχοντιά. Αιωνία του η μνήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails