________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/25/2012

ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε την Τρίτη η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα λίγες μόλις εβδομάδες μετά την προηγούμενη συνάντηση τους στο Ρέθυμνο, τόπο καταγωγής της υπουργού, κατά την επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Υποδεχόμενος την ελληνίδα υπουργού Τουρισμού ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη της ελληνίδας υπουργού Τουρισμού καθώς και για την συνεργασία μεταξύ των δυο υπουργείων Ελλάδος και Τουρκίας στο χώρο του τουρισμού. Σημείωσε δε πως «αυτό θα αποβεί επ’ ωφελεία αμφότερων των πλευρών κι εμείς ως Οικουμενικό Πατριαρχείο στηρίζουμε αυτή την συνεργασία». 


Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης με την σειρά της είπε: 
«Παναγιώτατε εμείς ευχαριστούμε για την συνάντηση μαζί σας. Με μεγάλη τιμή και αισθήματα κατάνυξης βρισκόμαστε στο κέντρο της Ορθοδοξίας και συναντιόμαστε μαζί σας για να έχουμε την ευχή σας και την ευλογία αλλά βεβαίως και να σας εκφράσουμε τη διάθεση πάντα που έχει η ελληνική κυβέρνηση να είναι στο πλευρό σας και να σας βοηθά στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελείτε». 
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαριστώντας ζήτησε από την κυρία Κεφαλογιάννη να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό και τους συναδέλφους της στην Κυβέρνηση «τους θερμούς χαιρετισμούς και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας η οποία είναι πάντοτε στο πλευρό του ελληνικού και δια των προσευχών της και της στοργής της». Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνεργασίας στο πλαίσιο θρησκευτικού τουρισμού σε περιοχές πνευματικής δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 


Η ελληνίδα υπουργός πριν την συνάντησή της με τον Πατριάρχη προσευχήθηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. 
Στην συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Πρέσβης Νικόλαος Ματθιουδάκης, ο διπλωματικός σύμβουλος της υπουργού Νίκος Σιγάλας και ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails