________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/08/2012

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑ ΜΥΡΑ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ


Τελέστηκε και φέτος στα Μύρα της Λυκίας, στον τόπο που έζησε και εποίμανε o Άγιος Νικόλαος, η Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής του. 
Ο οικείος Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Προικοννήσου Ιωσήφ και o Πισιδίας Σωτηρίου, λειτούργησαν, ιερέων από την Πόλη, το Άγιο Όρος, την Ελλάδα, την Ρωσία. Πλήθος κόσμου, από την Πόλη, την Ρόδο, την Αθήνα και άλλες περιοχές εκκλησιάστηκαν στις 6 Δεκεμβρίου στα Μύρα. Επίσης, Ορθόδοξοι από την Ρωσία, την Ουκρανία και την Γεωργία που ζουν μόνιμα στην περιοχή της ευρύτερης Αττάλειας έσπευσαν στον τόπο του Αγίου. 

Η Θεία Λειτουργία την ημέρα της μνήμης του Αγίου Νικολάου στα Μύρα, καθιερώθηκε το 1983, επί του μακαριστού Μητροπολίτου Μύρων (μετέπειτα Γέροντος Εφέσου) Χρυσοστόμου. Στην εορτή του Αγίου Νικολάου, το 1992, της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και συμμετείχαν ιεράρχες του Πατριαρχείου. Το 2003, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου εορτάστηκαν τα είκοσι χρόνια από την πανηγυρική Λειτουργία που άρχισε να τελείται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής του Αγίου προστάτου των Ναυτικών στην ιστορική Βασιλική όπου, μέχρι τον 11ο αιώνα, ήταν ενταφιασμένο το σκήνωμα του. Το ιερό σκήνωμα μεταφέρθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας το 1087 μ.Χ. όπου μέχρι σήμερα φυλάσσεται. 

φωτογραφίες: Αντ-έχουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails