________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/11/2012

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ


Ιγνατίου Αντιοχείας αιωνία η μνήμη! 
«20.-21.4. 1991: Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης και ύστερα από ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη, επισκέφθηκε το Ίδρυμά μας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής ΙΓΝΑΤΙΟΣ Δ', συνοδευόμενος από τον Κοσμήτορα της Μπελεμεντίου Θεολογικής Σχολής του Λιβάνου Θεοφ. Επίσκοπο Κάρας Γεώργιον και τον Πρόεδρο του Μπελεμεντίου Πανεπιστημίου Χασάν Τουένι, τέως Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου. 
Ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του φιλοξενήθηκαν στην Ο.Α.Κ. Το πρωΐ της Κυριακής ο Μακαριώτατος προέστη Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον Καθεδρικό Ναό Καστελλίου Κισάμου και στη συνέχεια παρεκάθησε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίος. Κατά την επιστροφή του στην Ο.Α.Κ. ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το χώρο, όπου ανεγείρεται το Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας. Επιδοκιμάζοντας εκθύμως την αποστολή του Κέντρου, ο Μακαριώτατος εβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία από τις Χώρες της Μ. Ανατολής. 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε η ανακήρυξη του Πατριάρχη σε Μέλος (ΕΤΑΙΡΟΝ) της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, στα πλαίσια λαμπρής τελετής, στην οποία μετείχαν Αρχιερείς της Κρήτης, εκπρόσωποι των Αρχών, ορθόδοξοι Άραβες που ζουν στο νησί μας και πλήθος φίλων του Ιδρύματος. Εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Εκκλησίας της Κρήτης εχαιρέτησε τον Μακαριώτατον ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Τιμόθεος και εκ μέρους της Ο.Α.Κ. ο Σεβασμ. Ειρηναίος, ενώ ο Γεν. Διευθυντής Αλέξ. Παπαδερός αναφέρθηκε στο πρόσωπο και το έργο του Πατριάρχη. Μετά την ανακήρυξη, ο Μακαρ. Πατριάρχης απηύθηνε λόγους ευχαριστίας, εξέφρασε μεστούς σοφίας θεολογικούς στοχασμούς και επέδωσε στον Γεν. Διευθυντή της Ο.Α.Κ. τα διάσημα του Μεγαλόσταυρου των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.» 
ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΛΛΑΓΗΣ 22/1991, 178. 
Με την επιμέλεια του τ. Γεν. Διευθυντή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης Αλέξανδρου Παπαδερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails