________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/08/2012

Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου της Κοινότητος Νεοχωρίου στο Βόσπορο, επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού. 
Τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, και πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της ιεράς εικόνος του Αγίου πέριξ του Ναού, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Αρχιερατικώς Προϊσταμένου της περιφερείας Βοσπόρου. 
Κατά την Θεία Λειτουργία, Σεπτή Πατριαρχική κελεύσει, τελέστηκε και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολ. Διακόνου Αγαθαγγέλου Σίσκου, Θεολόγου, από την Καστοριά, ο οποίος θα αναλάβει την κάλυψη των πνευματικών και λειτουργικών αναγκών των ενοριτών, των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου και Παναγίας Κουμαριωτίσσης της κοινότητος Νεοχωρίου. 
Στην Θ. Λειτουργία παρέστησαν: ο Άρχων Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. Παντελεήμων Βίγκας, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ι. Ναού της Παναγίας στο Νιχώρι, πιστοί από την Πόλη και την Ελλάδα. 
Να σημειώσουμε ότι η εις διάκονον χειροτονία του νέου εφημερίου του Νεοχωρίου, έγινε από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την ημέρα της εορτής των Εισοδείων της Θεοτόκου, κατά την καθιερωμένη Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία στον ομώνυμο Ναό της Παναγίας στο Πέραν. 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΕΡΕΑ 
Ο ιερέας Αγαθάγγελος (κατά κόσμον Ζήσης) Σίσκος του Γρηγορίου και της Σοφίας (οι γονείς του γουνοποιοί το επάγγελμα) γεννήθηκε το 1985 στην Καστοριά. Μετά την ολοκλήρωση της εγκύκλιας παιδείας του στην Καστοριά, συνέχισε τις λυκειακές του σπουδές στο Ενιαίο Εκκλησιαστικό Λύκειο Φλώρινας. Πραγματοποίησε τις θεολογικές του σπουδές με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2004 λαμβάνοντας το Πτυχίο της Θεολογίας το 2008 με βαθμό “Άριστα” (9,15/100). 
Ακολούθως, παρακολούθησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., λαμβάνοντας το 2011 Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στον Κλάδο της Συστηματικής Θεολογίας με ειδίκευση την Δογματική, με βαθμό “Άριστα” (10,00/100). Παράλληλα εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών υπήρξε υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, εκπονώντας την μεταπτυχιακή του διατριβή με θέμα: ‘’Ερωτικότητα, κινητικότητα και κοινωνικότητα του Θεού, κατά τον Άγιο Συμεών το Νέο Θεολόγο’’. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. “Απόστολος Ιάσων ο Θεσσαλονικεύς”. Τυγχάνει μέλος του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση από το 2011. Από τον Οκτώβριο του 2011 τυγχάνει Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., εκπονεί την διδακτορική του διατριβή με θέμα “Η θέση του Ιερού Αυγουστίνου στη θεολογία του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά”, υπό την επίβλεψη του Καθηγητού του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. κ. Γεωργίου Μαρτζέλου.
Έχει διακριθεί διεθνώς μεταξύ πέντε νικητών, μετά από την συμμετοχή του στον διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου με θέμα “Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη” (Glory to God and Peace on Earth) της Επιτροπής Νέων Echos στην Οικουμενική Κίνηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (W.C.C.), συμμετέχοντας στις εργασίες της Διεθνούς Οικουμενικής Διασκέψεως της Ειρήνης του Π.Σ.Ε. που πραγματοποιήθηκαν στο Κίνγκστον της Τζαμάικα από 17ης έως 25ης Μαΐου 2011, μετά της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πλειάδα συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συγγράψει και δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα θεολογικού και οικουμενικού προβληματισμού στα ελληνικά και αγγλικά. Τελευταία δημοσιεύθηκε το δοκίμιο για το οποίο διακρίθηκε στον ανωτέρω διαγωνισμό με τίτλο “Η Σάρκωση του Λόγου του Θεού ως Πρόκληση και Πρόσκληση για μια Δίκαια Ειρήνη στη Γη” στον συλλογικό τόμο με τίτλο “Echos of Peace: Young christian voices from around the world” του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails