________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/31/2016

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ζυρίχης (φωτό)


Σε κλίμα κατάνυξης αλλά και εθνικής υπερηφάνειας τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της Ζυρίχης με την παρουσία πλήθους κόσμου. 
Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου, με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του Ιερού Ναού αιδεσιμολογιωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου π. Εμμανουήλ Σημανδηράκη. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος αναφέρθηκε εκτενώς στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και επεσήμανε την διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών ανθρώπων, ήτοι του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου. 


Εν συνεχεία τελέσθηκε το 40ημερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Άρχοντος Καστρινσίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Σωτηρίου Χατζημηνά, Προέδρου του Ιδρύματος της Εκκλησίας Ζυρίχης και του Ενοριακού Συμβουλίου. Για την προσωπικότητα και την ανιδιοτελή προσφορά του αειμνήστου τόσο προς την Ενορία της Ζυρίχης, την Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας, όσο και του Ορθοδόξου Πατριαρχικού Κέντρου εκφράστηκε με θερμά λόγια ο Θεοφιλεστατος Επίσκοπος. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν η σύζυγος του Μακαριστούκα Εύη, ο Υιός του κ. Αλεξ Χατζημηνάς μετά της οικογενείας του. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις αυτές μετείχαν και οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του Πατριαρχικού Κέντρου του Σαμπεζύ εις ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον αείμνηστο Σωτήριο Χατζημηνά. 
Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε ευχαριστήριος Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο του 1940 με τη συμμετοχή και του Ελληνικού Σχολείου Ζυρίχης, απαγγέλθηκαν ποιήματα και μίλησε επίκαιρα η διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου. Κατόπιν εψάλη από όλους ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων η Ενορία προσέφερε γεύμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού προς όλο το εκκλησίασμα εις μνήμη του αειμνήστου Άρχοντος Σωτηρίου Χατζημηνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails