________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/29/2016

Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Ζυρίχη της Ελβετίας (φωτό)


Με λαμπρότητα και με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Ζυρίχη. Πλήθος ευσεβών Ελλήνων αλλά και λοιπών Ορθοδόξων, οι οποίοι διαμένουν στην πόλη τής Ζυρίχης, αλλά και στις γύρω περιοχές προσήλθαν ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες και κατέκλυσαν τον μεγαλοπρεπή Ναό, ο οποίος οικοδομήθηκε από την ευσέβεια, την αφοσίωση, αλλά και από την προσφορά του αειμνήστου Άρχοντος Μεγάλου Λογοθέτου τής Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Παναγιώτου Αγγελοπούλου και της οικογενείας αυτού, εις μνήμην του μακαριστού αδελφού του Δημητρίου Αγγελοπούλου. 
Την παραμονή τής εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Την κυριώνυμο ημέρα τής εορτής εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου με τη συμμετοχή του αιδεσ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Σημανδηράκη, διακονούντος του Ιεροδ. π. Φωτίου Τσάμη και έψαλε η Εκκλησιαστική Βυζαντινή χορωδία του Ιερού Ναού, η οποία με συνέπεια και αφοσίωση υπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες τής ενορίας. 


Την εορτή λάμπρυναν με την παρουσία τους η Εξοχωτάτη Πρέσβυς τής Ελλάδος στη Βέρνη κα Χαρά Σκουλαρίκου και ο Πρόξενος της Ελλάδος στη Ζυρίχη κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος. Μετά το πέρας τής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερεμίας αναφέρθηκε με θερμά λόγια τόσο στο θαυμαστό βίο και στις πολυάριθμες αρετές του αθλοφόρου Αγίου Δημητρίου, όσο και στην οικουμενικότητα της εορτής Του, ευχόμενος εγκάρδια προς όλους η χάρις και οι πρεσβείες του Αγίου να σκέπουν και να χαριτώνουν τον καθέναν από εμάς ξεχωριστά. 
Στη συνέχεια,η Εξοχ. Πρέσβυς κα Χαρά Σκουλαρίκου ανέγνωσε το μήνυμα του Εξοχωτάτου Προέδρου τής Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλοπούλου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 
Κατόπιν, προσφέρθηκε εόρτιος τράπεζα σε όλο το εκκλησίασμα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τής Ενορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails