________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/22/2016

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ: "Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι στυλοβάτης σοφίας και διαφωτισμού για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο"



Με λόγια που αποπνέουν σεβασμό και αναγνώριση του πολυσχιδούς έργου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, σε επιστολή του προς τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας του δίνει εγκάρδιες ευχές για τη συμπλήρωση 25 ετών στο πηδάλιο της Πρωτόθρονης Εκκλησίας. 
Η επιστολή που παρουσιάζει σήμερα το CNN Greece εστάλη από το Λευκό Οίκο στις 20 Οκτωβρίου 2016 και έχει ως εξής: 
«Αποδίδω φόρο τιμής στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τη συμπλήρωση των 25 ετών από την εκλογή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Καθοδηγούμενος από τις διδαχές της πίστης του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι στυλοβάτης σοφίας και διαφωτισμού για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το ακατάπαυστο έργο του που αφορά, την προώθηση της ειρήνης και της αδελφοσύνης, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ελευθερίες και την υποστήριξη των προσφύγων, μας ενθαρρύνει να φροντίζουμε για τον πλανήτη που ζούμε. Έχει βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις διαφορές και όλα όσα κρατούν μακριά τους ανθρώπους διαμέσου της ιστορίας. 
Στην επίκεντρο των προσπαθειών του βρίσκεται η θεμελιώδης αλήθεια για την ανθρωπότητά μας: ότι είναι ιερή υποχρέωσή μας να αναλώσουμε τον χρόνο μας εδώ, στη γη,όλοι μαζί για να σφυρηλατήσουμε ένα λαμπρό μέλλον για όλους – συμπεριλαμβανομένων και των μελλοντικών γενεών. Ελπίζω ότι τα χρόνια που θα έρθουν να φέρουν συνεχόμενες ευλογίες στη διακονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για το ξεχωριστό αυτό ορόσημο».

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κίτρους.23 Οκτωβρίου 2016 στις 12:12 π.μ.

    Είκοσι πέντε χρόνια πατριαρχείας. Είκοσι πέντε χρόνια στο τιμόνι της Μεγάλης Εκκλησίας. Είκοσι πέντε χρόνια στον Πρώτο Θρόνο της Ορθοδοξίας. Είκοσι πέντε χρόνια ο Ύπατος και Πατέρας της πονεμένης Ρωμηοσύνης. Είκοσι πέντε χρόνια πόνου και δακρύων. Είκοσι πέντε χρόνια χαράς και αισιοδοξίας. Έτσι μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την ευλογημένη πατριαρχεία του Πατριάρχου μας κυρίου Βαρθολομαίου. Μέσα σε αυτά τα είκοσι πέντε χρόνια έγιναν πολλά. Και όλα αυτά με την προσπάθεια, την επιμονή, αλλά και την προσευχή του Πατριάρχου μας. Γιατί ο Πατριάρχης μας, είναι ο άνθρωπος της προσευχής. Είναι αυτός πού νυχθημερόν μέσα από το Μεγάλο Μοναστήρι προσεύχεται στην κλειστή Πύλη του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε', στην Φανερωμένη, στην Παμμακάριστο, στα Ιερά Λείψανα πού φυλάσσονται εκεί, για την Πόλη, για το Πατριαρχείο, για τις Επαρχίες του Θρόνου, για το Γένος των Ρωμηών, για την Εκκλησία, για τον κόσμο. Ο Θεός να ευλογεί, να αγιάζει και να μακροημερεύει τον Πατριάρχη μας, και να τον χαρίσει πολλές ακόμα δεκαετίας, πρός δόξα του Ονόματός Του και της Μεγάλης Εκκλησίας Του. Παναγιώτατε, πολλά, καλά και ευλογημένα τα έτη Σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails