________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/22/2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ


Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας αφίχθηκε στο Βέλγιο το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 για τριήμερη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου. Την ίδια ημέρα συνάντησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα στην έδρα του, στις Βρυξέλλες.
Η συνάντηση μεταξύ των Μητροπολιτών Σάββα και Αθηναγόρου διήρκεσε αρκετή ώρα και οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα,σχετικά με την πολωνόφωνη ορθόδοξη Ενορία των Βρυξελλών, η οποία ανήκει κανονικώς στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου. 
Ο Μακαριώτατος Προκαθήμενος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Πολωνίας, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο Δρ. AndrejKuzma, τον Ιερολογιώτατο Πρωτοδιάκονο AndrzejDawidziuk και τον δημοσιογράφο Δρ. JaroslawCharkiewicz, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ύστερα από δική του επιθυμία, για να επισκεφθεί την ενορία καθώς και τους ορθόδοξους πολωνούς αδελφούς. 
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 θα συλλειτουργήσουν στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου Βρυξελλών, ναός της πολωνοφώνου Ενορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails