________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/09/2017

ΜΝΗΜΗ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


Στη αίθουσα της Αστικής Σχολής Γαλατά πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, η εκδήλωση επί τη συμπληρώσει 30 ετών από την κοίμηση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Θρασύβουλου Στανίτσα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία Του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ παρευρέθησαν Αρχιερείς του Θρόνου και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας. 
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Μουσικοφίλων των εν Αθήναις Κωνσταντινουπολιτών, του οποίου η χορωδία, υπό την ηγεσία του Μουσικολ. κ. Δημοσθένη Παϊκόπουλου, έψαλε εμμελώς ύμνους. 
Κατά την εκδήλωση μίλησαν ο Πατριάρχης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέρα Μουσικολ. κ. Γεώργιος Μπακόπουλος, Β' Δομέστικος, οι κ.κ.Δημοσθένης Παϊκόπουλος, Χαράλαμπος Σιούφας και Καλλίστρατος Κουφόπουλος, μαθητές του αείμνηστου Άρχοντα.


Το πρωί του Σαββάτου στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας Πέραν τελέστηκε Θ. Λειτουργία και μνημόσυνο του αειμνήστου Θρασύβουλου Στανίτσα. Λειτούργησε ο Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Αρχιερατικώς  Προϊστάμενος της Περιφέρειας Σταυροδρομίου.
Έψαλαν μέλη της χορωδίας του εν Αθήναις Συνδέσμου Μουσικοφίλων Κων/πόλεως, σε δύο χορούς. Τον δεξιό χορό διηύθυνε ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μ.τ.Χ.Ε. Δημοσθένης Παϊκόπουλος, χοράρχης επί πολλά χρόνια της χορωδίας του Συνδέσμου και τον αριστερό ο Πρόεδρός του κ. Σταμάτης Κίσσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails