________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/08/2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ (ΦΩΤΟ)


Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου και Αγίας Μαρίνης, Μετόχιον της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, εις το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης πανηγύρισε λαμπρά την μνήμην του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού. 
Εις τον Πανηγυρικόν Αρχιερατικόν Εσπερινόν, την Τρίτην 5 Δεκεμβρίου, χοροστάτησεν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής, με την συμμετοχήν των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών π. Συλβέστρου Μπερμπέρη και π. Ιεροθέου Μαρκοπούλου, των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Αποστόλου Μανωλούδη καί π. Γερασίμου Μπάλλα, του εφημερίου του Μετοχιακού Ναού Ιερομονάχου π. Μελετίου Μπουγά καί του Διακόνου π. Ευγενίου Καλαφάτη. 
Μετά το πέρας του Εσπερινού προσεφέρθη εόρτιον δείπνον, εις το οποίο παρεκάθισεν όλο το εκκλησίασμα, εις την αίθουσα του Ναού. 


Ανήμερα της εορτής ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιεροθέου, με την συμμετοχήν των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών π. Ιεροθέου Μαρκοπούλου και π. Βασιλείου Φλιώνη, των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Αποστόλου Μανωλούδη καί π. Ραφαήλ Μελέντεζ και του εφημερίου του Μετοχιακού Ναού Ιερομονάχου π. Μελετίου Μπουγά. 
Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος απένειμεν το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου εις τον εφημέριον του Ναού, π. Μελέτιον Μπουγά, και εξήρεν το έργον του κατά τα πέντε έτη της διακονίας του εις τον Μετοχιακόν Ναόν και την Πατριαρχικήν Μονήν. 
Κατά τας δύο ημέρας κατεκλύσθη ο Ναός υπό πλήθους πιστών, οι οποίοι παρακολούθησαν τας ιεράς ακολουθίας και συμμετείχαν εις την Θείαν Λειτουργίαν. 
Εις το τέλος της πανηγύρεως ο Θεοφιλέστατος ετίμησεν ευεργέτας του Ιερού Μετοχίου, απονέμοντας ειδική πλακέτα αναγνωρίσεως της ευεργεσίας και δωρεάς των. 
Ο Καθηγούμενος της Μονής εις το κήρυγμά του αναφέρθη εις το θείον έργον του Αγίου Νικολάου, τον οποίον εχαρακτήρισεν κορυφαίον ιεράρχην της Εκκλησίας μας. «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα όλοι εδώ εις τον μικρόν αλλά πολύ όμορφον αυτόν ιερόν ναόν δια να τιμήσωμεν και να δοξάσομεν τον μεγάλον και οικουμενικόν μας διδάσκαλον, τον Αγιον Νικόλαον τον θαυματουργόν. Τον προστάτην των φτωχών, των ορφανών και των θαλασσινών. Οι θαλασσινοί μας τον Αγιον Νικόλαον έχουν δια προστάτην από τα αγριεμένα κύματα και ανέμους. Τα νησιά μας εις την Ελλάδα είναι γεμάτα από εκκλησίες αφιερωμένες εις το όνομά του. Κάθε εκκλησία έχει και ένα θαύμα. Κάθε εικόνα έχει και μίαν παρουσίαν του. Κάθε τάμα που είναι αφιερωμένον εις την εικόνα του είναι και ένα θαύμα». 
Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία του Αγίου Νικολάου, ευχαρίστησε τους ιερείς, τους ιεροψάλτες, το Εκκλησιαστικό συμβούλιο, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα και όλους τους ευσεβείς προσκυνητές, οι οποίοι με την αθρόα προσέλευσή τους τίμησαν την Πανήγυρη του Μετοχίου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους, που με τον καθ’ οιονδήποτε τρόπο στηρίζουν την λειτουργίαν του Ιερού Μετοχιακού Ναού.
Εκ της Ι. Μονής 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails