________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/25/2017

Τα Χριστούγεννα των Ορθοδόξων Χριστιανών στη Σμύρνη (φωτό)


Σε κλίμα κατάνυξης εόρτασαν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Σμύρνης την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων μαζί με τον Ποιμενάρχη τους, Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία της παραμονής της εορτής, χοροστάτησε στον εσπερινό αυτής και προεξήρχε κατά την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία. 
Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλεως της Σμύρνης, όλων των εθνικοτήτων, και οι ευάριθμοι κατοικούντες στην ευρυτέρα περιοχή της Ιωνικής γης και των πλησίον αυτής Μικρασιατικών παραλίων. Κατ' αυτές τόσον τα αποστολικό και ευαγγελικόν ανάγνωσμα όσον και το Σύμβολον της Πίστεως και η Κυριακή Προσευχή ανεγνώσθησαν σε διάφορες γλώσσες προς εξυπηρέτηση των θρησκευτικών αναγκών του πολυεθνικού ποιμνίου της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης αλλά και προς έκφραση του οικουμενικού μηνύματος της Ορθοδοξίας. Παρέστη επίσης η Ευγεν. κ. Αργυρώ Παπούλια, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη, μετά του συζύγου αυτής Ελλογιμ. κ. Νικ. Στεφάνου, υπάλληλοι του Γενικού Προξενείου, μέλη της Ελληνικής Στρατιωτικής Αποστολής του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, μετά των οικογενών τους. 


Ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Κατζιγκάς, τακτικός εφημέριος του Ι. Ναού Αγ. Φωτεινής Σμύρνης, ανέγνωσε την επί τοις Χριστουγέννοις Πατριαρχική Απόδειξη, η οποία ανεγνώσθη τουρκιστί από τον Γεώργιο Θεοδωρίδη, Πρόεδρο της Κοινότητος, και ρωσσιστί από τον Αλέξιο Yeremin, ρωσσόφωνο μέλος της Κοινότητος και συνεργάτη αυτής, ο δε Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης απηύθυνε μήνυμα αγάπης και ειρήνης προς όλους τους κατοίκους της περιοχής, ευχηθείς για την ευημερία και πρόοδο αυτών. 
Ιδιαίτερο χρώμα στο εορταστικό διήμερο έδωσε η παρουσία της Ουκρανικής Χορωδίας Blagovistη οποία παρουσίασε χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα, εντός του Ι. Ναού της Αγ. Φωτεινής, το εσπέρας της 24ης Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την απόλυση του Μ. Εσπερινού των Χριστουγέννων. Η χορωδία ήλθε στη Σμύρνη, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γενικού Προξενείου της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, ευλογηθείσης υπό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Στη συναυλία παρέστη ο Εντιμ. κ. Οleksander Gaman, Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνη και λοιποί κάτοικοι της Σμύρνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails