________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/18/2017

Ο ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ)


Ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ και Μπροβάρυ Αντώνιος, Πρωτοσυγκελλεύων της Επαρχίας Κιέβου, συνοδευόμενος από τον Πρωθιερέα Νικόλαο Ντανίλεβιτς, Αντιπρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ουκρανίας και το μέλος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, κ. Βαντίμ Νοβίνσκι, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
Το πρωί της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Αντώνιος, με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Ανδρέου, όπου με τη φροντίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξυπηρετείται η ρωσόφωνη Κοινότητα της Πόλεως. 
Στο Μετόχι τον υποδέχθηκε και τον προσφώνησε ο Ουκρανικής καταγωγής Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, ενώ ο Μητροπολίτης Αντώνιος προσέφερε στο Ναό μια εικόνα της Θεοτόκου. 
Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους Ουκρανικών Μέσων Ενημερώσεως, που παρακολούθησαν την επίσκεψη του Μητροπολίτου Αντωνίου στην Έδρα της Μητρός Εκκλησίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε: "Σήμερα υποδεχθήκαμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μία αντιπροσωπεία από την Ουκρανία υπό την ηγεσία του αδελφού Μητροπολίτου κυρίου Αντωνίου. Τον ευχαριστούμε διότι λειτούργησε σήμερα το πρωί στη ρωσόφωνη Κοινότητα της Πόλεώς μας και ευλόγησε τους σλαβοφώνους πιστούς και τους μετέφερε την ευλογίαν της Εκκλησίας με την ευκαιρία και της εγγιζούσης εορτής των Χριστουγέννων."
Από την Θ. Λειτουργία είναι και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύουμε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails