________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/29/2019

ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΓΛΩΣΣΕΣ ΗΧΗΣΕ ΤΟ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ


Εν μέσω σπάνιας κομοσυρροής και με την συμμετοχή κληρικών των τριών Ενοριών, -Ελληνικής, Ρουμανικής και Γαλλοφώνου-, που φιλοξενούνται στον Πατριαρχικό και Σταυροπηγιακό Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου και τα Ναΰδριά του στο Σαμπεζύ Γενεύης, ετελέσθη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, η Ιερά Τελετή της Αναστάσεως. 
Το Β΄Εωθινό Ευαγγέλιο ανεγνώσθη ελληνιστί από τον προεξάρχοντα Αρχιερέα και, στην συνέχεια, από τους συμμετέχοντες κληρικούς, στην αραβική, την ρουμανική και την γαλλική, ενώ το «Χριστός Ανέστη» ήχησε στεντόρεια στις προανεφερθείσες γλώσσες, αλλά και στην σλαβονική, χάριν πολλών ρωσικής καταβολής πιστών της γαλλοφώνου Ενορίας. 
Μετά το πέρας της Τελετής, οι πιστοί επέστρεψαν στους οικείους λατρευτικούς αυτών χώρους. Οι Ελληνες, και ουκ ολίγοι Άραβες, στον Ιερό Ναού του Αγίου Παύλου, οι Ρουμάνοι στο Ναΰδριο της Αναστάσεως, και οι γαλλοφωνοι στην Κρύπτη της Αγίας Αικατερίνης. 
Κατά το από πολλών δεκαετιών επικρατήσαν στο Σαμπεζύ έθος, μετά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, παρετέθη στους πιστούς πασχάλιο γεύμα αγάπης, με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, με αυγό και τσουρέκι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails