________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/29/2019

Η πανήγυρις του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτογραφίες)


Σε Αναστάσιμη ατμόσφαιρα και κατάνυξη πανηγύρισε σήμερα, 29 Απριλίου, Δευτέρα του Πάσχα, ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός τον έφορο και προστάτη του, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. 
Της Τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ικονίου Θεολήπτου και Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στεφάνου. 
Ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα. 
Κατά την Θ. Λειτουργία, σύμφωνα με το δελτίο του Οικουμενικού Πατριαρχείου "ἐτελέσθη καί ἡ εἰθισμένη ἀρτοκλασία ὑπέρ τῶν ἐν Ἀμερικῇ καί ἁπανταχοῦ τῆς δεσποτείας Κυρίου προσφιλῶν τέκνων τῆς Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Μ. Ἐκκλησίας". 
Εκκλησιάστηκαν οι Μητροπολίτες Τρανουπόλεως Γερμανός, Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Κυδωνιών Αθηναγόρας, ο Επίσκοπος Αλικαρνασσού Αδριανός, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Βιετνάμ Ιωάννης Ραπτάκης, η εορτάζουσα τα ονομαστήριά της Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, Άρχοντες Οφφικιάλιοι, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.
φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails