________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/01/2020

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκαν ανώτερα στελέχη της Έδρας Βιοηθικής της ΟΥΝΕΣΚΟ


Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση την Συμπρόεδρο της Έδρας Βιοηθικής της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Χάιφα και Πρόεδρο του Μαϊμονιδείου Ινστιτούτου Ολοκαυτώματος στη Νέα Υόρκη Prof. κ. Stacy Gallin καθώς και τον Έλληνα Αντιπρόσωπο της αυτής Έδρας της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Αθήνα και Πρόεδρο του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας, του Τμήματος Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ Prof. Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη. 
Οι επισκέπτες αφού υπέβαλαν τα σέβη τους στον Παναγιώτατο, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τις ακτινοβόλες δράσεις, τις πρωτοβουλίες αλλά και τα πολύτιμα μηνύματα που εκπέμπει από την καθέδρα της Ορθοδοξίας και αφήνουν ένα ιδιαίτερα θετικό αποτύπωμα στην Οικουμένη. Πιο συγκεκριμένα χαρακτήρισαν τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως πρότυπο για κάθε θρησκευτικό ηγέτη, χειρονομίες που συμβάλλουν στην εμπέδωση του μηνύματος της αδιάκριτης αγάπης ως έμπρακτη στήριξη και προτρέπουν στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Όπως τόνισε η Prof. Gallin θα πρέπει να βρεθεί τρόπος το μήνυμα που εκπέμπεται από το Φανάρι να φθάνει σε όσο το δυνατόν περισσότερους λήπτες διότι έτσι μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει αυτός ο κόσμος. Από κοινού εκδήλωσαν και οι δύο επισκέπτες την πρόθεση να καταρτιστεί ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα με θεματολογία γύρω από βιοηθικές προεκτάσεις του φαινομένου έξαρσης της ρατσιστικής ιδεολογίας και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Την πραγμάτωση αυτού του πρότζεκτ, διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους, προτίθενται να μοιράσουν ανά εξάμηνο στην Αμερική (Χιουστον-Νεα Υόρκη) και την Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία του Βόλου. 

Προηγήθηκε συνάντηση και συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και τον Διευθυντή της Θεολογικής Ακαδημίας του Βόλου κ. Παντελή Καλαϊτζίδη στους χώρους της Ακαδημίας, όπου και ξεναγήθηκαν. Τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας ζητήθηκε η ευλογία να παρουσιαστούν στα πλαίσια Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, πρόταση την οποία η Αυτού Παναγιότης επευλόγησε. 
Οι επισκέπτες συνοδεύονταν από τον Αρχιμανδρίτη Δρα Φιλόθεο Μαρούδα, κληρικό του κλίματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ι. Μητρόπολη Γερμανίας και Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails