________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/01/2020

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Σήμερα, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ι. Ναό Γενεθλίων της Θεοτόκου της Κοινότητος Βελιγραδίου, επί τη εορτή του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος, προστάτου των κηπουρών. 
Μετά την Θ. Λειτουργία ο Πατριάρχης τέλεσε τα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Αγιάσματος του Ι. Ναού. 
Ο Ναός υπάγεται στην Περιφέρεια Υψωμαθείων, Βλάγκας και Κοντοσκαλίου, όπου Επόπτης είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο οποίος και επιμελήθηκε την ανακαίνιση του Αγιάσματος.
Παραθέτουμε, στη συνέχεια, ένα σχετικό βίντεο και τον Οδηγό Επισκεπτών, ένα καλαίσθητο φυλλάδιο, που εξέδωσε η Κοινότητα Βελιγραδίου, με αφορμή τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Αγιάσματος.
Στην δεξίωση που ακολούθησε, στην Κοινοτική αίθουσα, τον Πατριάρχη προσφώνησε ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και αντιφώνησε καταλλήλως ο Πατριάρχης.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails