________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/15/2020

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΔΙΔΩΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΝΑΔΑ


Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος: Ο επίσκοπος Χριστοφόρος ήταν «Άνθρωπος του Θεού» 
Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά προσεύχεται για την ανάπαυση της ψυχής του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ανδίδων Χριστοφόρου. Ο θεοφιλέστατος εκοιμήθη, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, σε ηλικία 89 ετών. 
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος, ενώ βρισκόταν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, μόλις άκουσε για την εν Κυρίω κοίμηση του επισκόπου Χριστοφόρου, μίλησε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στη συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου για τη ζωή του επισκόπου Χριστοφόρου, αποκαλώντας τον «Άνθρωπο του Θεού», τονίζοντας τη συνεισφορά του ως ιερέα και επισκόπου στον Καναδά και κατέβηκε στον πάνσεπτο πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και άναψε ένα κεράκι για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου επισκόπου Χριστοφόρου. 
Ο επίσκοπος Χριστοφόρος ήταν ταπεινός και φιλόπονος εργάτης του αμπελώνος του Κυρίου. Υπηρέτησε στην Εκκλησία του Καναδά για περισσότερα από είκοσι (20) χρόνια. Ο επίσκοπος Χριστοφόρος ήταν ο πρώτος διευθυντής της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο. Εκεί καλλιέργησε τους πρώτους φοιτητές, οι οποίοι απεφοίτησαν από την Ακαδημία, χειροτονήθηκαν ιερείς και υπηρετούν τις κοινότητές μας σε όλο τον Καναδά. 

Ήταν άνθρωπος βαθιάς πίστης, με εμπιστοσύνη και αγάπη προς τον Θεό, την Θεοτόκο και την Εκκλησία. Αγαπούσε και ομιλούσε συχνά για τη ζωή και τη διδασκαλία των αγίων. Η ταπείνωσή του και το χριστιανικό παράδειγμά του, έφεραν πολλούς, ιδιαίτερα νέους, στο Χριστό και στην Εκκλησία. Υπηρέτησε σαν πνευματικός και εξομολόγος κληρικών και λαϊκών. 
Πριν την εις επίσκοπον χειροτονία, ο τότε αρχιμανδρίτης υπηρέτησε ως ιερατικώς προϊστάμενος στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου Τορόντο. Χειροτονήθηκε επίσκοπος στις 26 Ιουνίου 1999, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Τορόντο και ήταν ο πρώτος βοηθός επίσκοπος στην τότε Ιερά Μητρόπολη Τορόντο (Καναδά). 
Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στην Αθήνα. Έλαβε κρατική υποτροφία και έλαβε το πτυχίο του Μαγίστορος από το Πανεπιστήμιο του Birmingham. Δίδαξε στην Αθωνιάδα Σχολή στο Άγιο Όρος. 
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος επιστρέφει εσπευσμένα από την Κωνσταντινούπολη για την κηδεία του ανεψιού του Δημητρίου Αλεξανδρή, εγγονού του αδελφού του, ιερέως Κωνσταντίνου και συνεπώς δεν δύναται να λάβει μέρος στη κηδεία του επισκόπου Χριστοφόρου. Επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και θα τον εκπροσωπήσει εκείνος και θα μιλήσει εκ μέρους του. 
Επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος θα τελέσει μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του εκλιπόντος επισκόπου Χριστοφόρου, στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου. 
Προσευχόμαστε όλοι να αναπαύεται η ψυχή του αειμνήστου επισκόπου Χριστοφόρου μετά των αγίων και των αγγέλων του ουρανού. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!
Εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails