________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/09/2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ -φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Τον σεβασμό και την αφοσίωση του Ουκρανικού λαού προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Viktor Yanukovych προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά την προσκυνηματική επίσκεψή του χθες στην έδρα του Οικουμενικού Θρόνου, στο Φανάρι.
Tον Ουκρανό πρόεδρο, που βρισκόταν στην Πόλη για την Διεθνή Διάσκεψη για την ασφάλεια της Ασίας, συνόδευαν ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Konstantin Gryshchenko, ο Υπουργός Ενέργειας Yuri Boyko, και άλλοι συνεργάτες του. Όλοι προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Κατά την συνάντηση στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Ουκρανός πρόεδρος επικαλέσθηκε τις ευχές και τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην επίλυση του εκκλησιαστικού προβλήματος, που ταλαιπωρεί τον ορθόδοξο ουκρανικό λαό. Ο Πρόεδρος προσεκάλεσε τον Πατριάρχη να επισκεφθεί επισήμως ξανά την Ουκρανία, διότι όπως χαρακτηριστικά τού είπε "το ποίμνιο σας ανήκει", εννοώντας τον Ουκρανικό λαό.
Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο, αναφέρθηκε στην προ διετίας επίσκεψή του στο Κίεβο και εν συνεχεία παρουσίασε στον πρόεδρο τους Συνοδικούς Αρχιερείς και έγινε ανταλλαγή δώρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails