________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/06/2010

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Του Ν. Μαγγίνα από την Ίμβρο

Τον αποτροπιασμό του και την βαθειά λύπη του εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την δολοφονία του Καθολικού Επισκόπου Luigi Padovese, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στο νησί της Ίμβρου όπου βρίσκεται. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα εναντίον κληρικών σε μία χώρα που συμμετέχει και υποστηρίζει τον Διάλογο των Πολιτισμών. Όταν δε ρωτήθηκε από Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, εάν μετά από αυτό φοβάται, είπε Όχι και ότι εμπιστεύεται τη ζωή του στην πρόνοια του Θεού, ο οποίος μας προστατεύει, καθώς και οι Άγιοί του, των οποίων την μεσιτεία ζητούμε πάντοτε.

Να σημειωθεί ότι o Πατριάρχης Βαρθολομαίος μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός, την περασμένη Πέμπτη, έστειλε συλλυπητήριο επιστολή προς τον Πάπα Βενέδικτο.

Η φωτογραφία του Επισκόπου Luigi Padovese, από το αρχείο του Ν. Μαγγίνα, είναι από την τελευταία δημόσια εμφάνισή του την 1η Ιουνίου στα θυρανοίξια καθολικού ναού στην Αλεξανδρέττα της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails